تهران- ایرنا- مطالعات اخیر نشان می‌دهد مصرف داروی استاتین در بیماران مبتلا به سرطان که پرتو درمانی شده‌اند، احتمال سکته مغزی را ۳۲ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، پرتو درمانی یکی از مهمترین روش‌های درمان سرطان است که سالانه جان میلیون‌ها بیمار را نجات می‌دهد اما در عین حال با عوارض جانبی گوناگونی همراه است.
پرتو درمانی در ناحیه سر، گردن و سینه ممکن است منجر به آسیب، جراحت یا انسداد رگ‌ها شود از این رو در افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی نقش دارد. بیماری‌های قلبی یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در درمان‌شدگان سرطان است.
تهوع، استفراغ، احساس ضعف و خستگی مداوم، کم خونی و تیرگی و تاول پوستی در ناحیه درمان از دیگر عوارض جانبی پرتو درمانی محسوب می‌شوند.
محققان دانشگاه مک گیل در کانادا به رهبری نگار موسوی دریافتند داروی استاتین که متداول‌ترین داروی کاهش دهنده کلسترول است و خواص ضد التهابی دارد، احتمال سکته مغزی در بیماران سرطانی که پرتو درمانی می‌شوند را به میزان ۳۲ درصد کاهش می‌دهد.
این دارو معمولاً برای کاهش کلسترول در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، افراد با کلسترول بالا و افرادی با سابقه سکته مغزی تجویز می‌شود.
سکته مغزی به دلیل وقفه‌ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها به وجود می‌آید، در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می‌شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند، سکته قسمت‌های مختلف مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
نتایج این مطالعه در نشریه American Heart Association منتشر شده است.