شیراز- ایرنا- شهرستان کازرون در هفته‌ای که گذشت یکی از مناطق پر رفت و آمد مدیران دستگاه‌های دولتی استان فارس بود که با هدف شتاب بخشی به توسعه به این منطقه واقع در غرب استان سفر کردند.

سفر همزمان دو معاون استاندار فارس و برپایی نشستی برای گره گشایی از موانع فراروی تکمیل طرح‌های نیمه تمام شهرستان کازرون حاکی از اراده و عزم ویژه دولت برای عمران و آبادانی این منطقه بود.
از دیگر سو، در هفته‌ای که گذشت سومین معاونت در ساختار فرمانداری شهرستان کازرون شکل گرفت تا مجموعه رخدادهای این شهرستان، نویدبخش فردایی بهتر برای اهالی این منطقه باشد.
همچنین تاکید شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس بر گزینش امام جمعه جدید کازرون از میان نیروهای بومی، باری دیگر نگاه‌ها را به سوی علما و نخبگان حوزوی توانمند این منطقه برد که سکاندار این مسئولیت مهم باشند. منطقه‌ای که مردمانش با حضور در صفوف مقدم مبارزه با رژیم شاهنشاهی، در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشته و با خون فرزندان خود نهال انقلاب را آبیاری کرده اند.
امروز که دولت تدبیر و امید اراده خود را برای توسعه متوازن همه مناطق کشور به کار بسته و در این میان، طرح‌های نیمه تمام شهرستان کازرون با تزریق اعتبارات ویژه دنبال می‌شوند، مردم این شهرستان نیز در هفته‌ای که گذشت پاسخی درخور و شایسته به مخالفان آرامش و امنیت در این منطقه دادند و با دست رد به خواسته بیگانگان، بستر آرام و با ثبات را برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای دولت فراهم کردند.
در این گزارش، مروری داریم بر تحولات کازرون در هفته‌ای که گذشت.

سفر همزمان مدیران دستگاه‌های اجرایی استان به دستور استاندار فارس
دستور عنایت اله رحیمی استاندار فارس برای گره گشایی از مسائل و مشکلات فراروی توسعه شهرستان کازرون، زمینه ساز سفر همزمان ۲ تن از معاونان وی و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان فارس به این شهرستان شد.
معاونان هماهنگی امور عمرانی و سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در این نشست که یکشنبه ۲۶ خردادماه ۹۸ در کازرون برگزار شد، بر شتاب بخشی به اجرای این طرح‌ها تاکید کردند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه به دستور عنایت اله رحیمی استاندار فارس به کازرون سفر کرده است، به پیشینه تاریخی مذهبی و فرهنگی مردم کازرون اشاره کرد وگفت برای سرعت بخشی به پروژه‌های نیمه تمام که روند کندی در پیشرفت دارد اعتباراتی از سه محل پیش بینی شده است تا اجرای این طرح‌ها شتاب گیرند.
محمود رضایی کوچی گفت: اجرای ۱۲ طرح عمرانی نیمه تمام در شهرستان کازرون از جمله در حوزه‌های راه اصلی و فرعی، بهداشت و درمان، آب و فاضلاب شهری و روستایی، تصفیه خانه کازرون، کتابخانه مرکزی و … با اولویت دنبال خواهد شد.

تزریق اعتبارات ویژه علاوه بر منابع ملی به طرح‌های نیمه تمام کازرون
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: علاوه بر منابع و اعتبارات ملی این طرح‌ها، ۶ میلیارد تومان از منابع تملک دارایی، ۱۶ میلیارد تومان از منابع نفت وگاز و ۳۴ میلیارد تومان از منابع توازن منطقه‌ای به اجرای این طرح‌ها در شهرستان کازرون اختصاص می‌یابد.
وی ادامه داد: اختصاص این منابع مالی به طرح‌های نیمه تمام شهرستان کازرون در شورای برنامه ریزی استان فارس به تصویب رسیده است.

لزوم اجرایی شدن طرح‌ها در زمان مشخص
سید احمد احمدی زاده معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این نشست گفت: تصمیم‌های اتخاذ شده در سطح استان و شهرستان برای توسعه شهرستان کازرون باید پیگیری شود تا در بازه زمانی مصوب شده اجرایی شود.


پیشرفت ۹۰ درصدی تصفیه خانه فاضلاب شهر کازرون
در ادامه این نشست، شماری از مدیران کل و مسئولان استانی و محلی گزارشی از طرح‌های عمرانی که طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ در شهرستان کازرون به بهره برداری می رسند، ارائه کردند.
یک مقام شرکت آبفای استان فارس هم با گزارشی از پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر کازرون گفت: این پروژه از سال ۷۳ در زمینی به وسعت ۴۰ هکتار آغاز شد اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار پیشرفت کندی داشت ودر سال ۷۷ فعال شد.
وی گفت: پیشرفت این پروژه هم اینک ۹۰ درصد است؛ تاکنون ۶۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است و با تخصیص پنج میلیارد تومان دیگر امسال این پروژه راه اندازی خواهد شد.

نوید تکمیل فاز اول کتابخانه مرکزی کازرون
کتابخانه مرکزی کازرون از دیگر طرح‌های نیمه تمام بود که راهکارهای شتاب بخشی به تکمیل آن در این نشست بررسی شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس در این نشست گفت: ساخت این کتابخانه در سه طبقه با زیر بنای دو هزار و ۵۰۰ مترمربع در سال ۹۰ شروع شد و این طرح تاکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
روح الله منوچهری افزود: برای اتمام این پروژه به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ درصورتی که مبلغ دو میلیارد تومان تخصیص پیدا کند امسال فاز اول این کتابخانه راه اندازی می‌شود.

تخصیص اعتبار سد نرگسی امسال جهشی بود
در این جلسه به چگونگی پیشرفت فیزیکی سد نرگسی اشاره شد که نوذر جلالی پور معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: پیشرفت فیزیکی طرح ۵۶ درصد است و تاکنون ۱۱۰ میلیارد تومان برای ساخت آن هزینه و ۶۰ درصد عملیات خاکریزی بدنه این سد انجام شده است.
وی ادامه داد: اعتبارات امسال این طرح حدود ۲۳ میلیارد تومان است، اگر تخصیص اعتبار به این سد مثل امسال جهشی انجام شود می‌توان گفت تا دوسال آینده این سد به اتمام خواهد رسید.

تدبیراندیشی برای حل مشکل کم آبی روستاهای کازرون
ابوذر رضایی رئیس شرکت آبفای روستایی کازرون به مشکلات کم آبی در برخی روستاهای این شهرستان از جمله در بخش جره و بالاده کازرون اشاره کرد و گفت: هم اینک، ۳۰ روستای شهرستان کازرون با تانکر آبرسانی می‌شود.
رضایی گفت: اگر ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار به طرح آبرسانی روستایی در کازرون تخصیص پیدا کند می‌توان بخش عمده‌ای از مشکل کم آبی روستاهای این شهرستان حل کرد.

نوید افتتاح سه طرح درمانی در کازرون
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اعلام پیشرفت مناسب و بالای ۹۰ درصد سه طرح بیمارستانی در شهرستان کازرون گفت: این طرح‌ها امسال در هفته دولت به بهره برداری می‌رسد و مردم کازرون از خدمات آن برخوردار می‌شوند.
عبدالخالق کشاورزی افزود: کلینیک ویژه بیمارستان ولیعصر (عج) کازرون با ۳۴ میلیارد ریال هزینه، زیربنای هزار و ۹۰۰ مترمربع و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، آماده بهره برداری در هفته دولت است.
کشاورزی همچنین از بهره برداری از بخش شیمی درمانی و تشخیص زودهنگام سرطان بیمارستان ولیعصر (عج) کازرون در هفته دولت خبر داد و گفت: با راه اندازی این بخش از بیمارستان ولیعصر (عج)، مرکز تشخیص زودهنگام سرطان قطب غرب استان فارس، فعال می‌شود.
وی با اشاره به راه اندازی بخش دیالیز بیمارستان شهید «فرج الله رضازاده» در هفته دولت، از اختصاص مبلغ ۶ میلیارد و پانصد میلیون ریالی بنیاد برکت به بیمارستان ولیعصر (عج) برای بهسازی بخش‌های این مرکز درمانی، خبر داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه شهرستان کازرون نیازمند مرکز درمانی تخصصی مناسب‌تر است، اضافه کرد: مجوز و پروانه بهره برداری بخش‌های اورژانس و سرپایی بیمارستان امام علی (ع) به نام دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است و امیدواریم، بخش‌های بستری هم در آینده راه اندازی شود.
در ادامه این نشست، مسئولان شهرستان کازرون درباره طرح‌ها و مشکلات راه‌های اصلی و فرعی شهرستان و اعتبارات مورد نیاز وپروژه های دردست ساخت نوسازی مدارس در شهرستان گزارشی ارائه کردند و تصمیماتی برای شتاب بخشی به این طرح‌ها گرفته شد.
معاونان استاندار فارس در سفر به شهرستان کازرون همچنین از چند طرح نیمه تمام این شهرستان بازدید و دستورهای لازم برای شتاب بخشی به اجرای این طرح‌ها را صادر کردند.

پاسخ معنادار مردم کازرون به خواسته بیگانگان
برخی شبکه‌های معاند، فراخوانی مبنی بر تجمع مردم کازرون در روز شنبه ۲۵ خرداد ۹۸ نشر داده بودند که آنگونه که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفته است: از این فراخوان هیچ استقبالی نشد و از این رو، این شبکه‌ها برای حفظ آبروی خود اقدام به انتشار تصاویر آرشیوی و قدیمی کردند.
سید احمد احمدی زاده به ایرنا گفت: فیلم‌ها و تصاویری که به اسم تجمع اعتراضی مردم کازرون در شبکه‌های مجازی انتشار یافته قدیمی و آرشیوی است.
وی ادامه داد: دشمنان و بدخواهان نظام و انقلاب باید بدانند که مردم به رغم مسائل و مشکلاتی که دارند هیچگاه به نظام و انقلاب پشت نمی‌کنند و فریب ترفندها و حقه‌های نخ نما شده و کهنه رسانه‌ها و شبکه‌های معاند را نمی‌خورند.
او اظهار داشت: مردم ولایتمدار و انقلابی کازرون نیز که نسبت به این نقشه دشمنان آگاهی یافته بودند ضمن بی تفاوتی در قبال این فراخوان، اعتراض خود را از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی نسبت به اینگونه اقدامات کور اعلام کردند.
احمدی زاده گفت: همراهی مردم با نظام و انقلاب به گونه‌ای است که دشمنان را وادار کرده که از سر استیصال و ناتوانی در همراه کردن مردم با نقشه‌ها و برنامه‌هایشان، به دروغ و شایعه سازی متوسل شوند.

انتخاب امام جمعه کازرون با قید ضرورت بومی بودن
مسئول دفتر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه فارس نیز سه شنبه ۲۸ خرداد ۹۸ به ایرنا گفت: انتخاب و معرفی امام جمعه کازرون با قید ضرورت بومی بودن پس از اربعین امام جمعه فقید، صورت می‌گیرد.
حجت‌الاسلام حسین ملک‌مکان افزود: درحال حاضر مشغول بررسی گزینه‌ها و افرادی هستیم که از منابع مختلف، به ویژه از سوی اقشار مردم معرفی شده‌اند؛ همچنین برخی افراد نیز خود برای تصدی این مقام اعلام آمادگی کرده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه خواسته مردم و تمرکز ما بر انتخاب امام جمعه بومی برای کازرون است، اظهار داشت: با توجه به شرایط ویژه شهرستان کازرون، نیروهای بومی دارای توانمندی را بررسی می‌کنیم. این افراد باید در تهران تشکیل پرونده دهند و مراحل اداری و گزینش را طی کنند.
ملک مکان درباره ویژگی‌های امام جمعه آینده کازرون گفت: این فرد باید در بین مردم شایستگی و مقبولیت داشته باشد، توانمندی‌های لازم علمی را داشته باشد و بتواند منشأ اثر و خدمت باشد. امام جمعه باید در بین افراد جامعه وحدت و همبستگی ایجاد کند.
حجت الاسلام محمد خرسند امام جمعه فقید کازرون، حوالی ساعت ۳:۳۰ بامداد چهارشنبه (هشتم خرداد) در حالی که به اتفاق همسر خود از آئین احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان (شب قدر) بازگشته بود، با سلاح سرد مورد سو قصد قرار گرفت و به شهادت رسید.

شکل گیری سومین معاونت در ساختار فرمانداری کازرون
در نهایت اینکه، ۲۷ خردادماه ۹۸ سومین معاونت در ساختار فرمانداری کازرون شکل گرفت و با حکم استاندار فارس، معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری این شهرستان منصوب شد؛ رویدادی که نویدبخش تحول و تسهیل در اداره شهرستان کازرون و خدمات رسانی به مردم این منطقه است.
فرماندار کازرون در این باره به ایرنا گفت: این فرمانداری از جمله فرمانداری‌های سطح یک استان فارس است و پیش از این، با دو معاونت اداره می‌شد که با حکم عنایت اله رحیمی استاندار فارس، معاونت برنامه ریزی فرمانداری این شهرستان از معاونت عمرانی منفک شد و کرم اله رنجبر به سمت معاونت برنامه ریزی و توسعه فرمانداری کازرون منصوب و مشغول به کار شد.
داریوش دهقان افزود: ازاین پس فرمانداری کازرون با ساختار سازمانی شامل معاونت سیاسی، معاونت برنامه ریزی و توسعه و معاونت عمرانی مشغول فعالیت خواهد بود.
در مجموع، رخدادهای کازرون در هفته ای که گذشت نویدبخش چشم اندازی بهتر برای این منطقه است، چشم اندازی که با حفظ آرامش و ثبات این منطقه قابل دسترس است، موضوعی که مردم این دیار بارها بر آن تاکید کرده اند و به خواسته های بیگانگان پاسخ منفی داده اند تا بستری آرام برای توسعه دیارشان فراهم شود.
شهرستان کازرون در ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز واقع است.
۹۶۰۳ / ۲۰۲۷