کرمانشاه- ایرنا- رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمانشاه، این شورا را ریل گذار و سیاست گذار شهرداری در انجام کارها دانست و گفت: توجه به برنامه های فرهنگی از اولویت های شهرداری در راستای کاهش مشکلات اقتصادی، عمرانی و خدمات شهری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازیار رضایی روز پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت اعلام برنامه‌های روز فرهنگ کرمانشاه در معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه برگزار شد، افزود: توجه به فرهنگ و شهروندسازی امروز همتراز با وظایف اصلی شهرداری در امور عمرانی و خدمات شهری اهمیت و نقش بسزایی در کاهش مخاطرات شهری دارد لذا در شهرداری توجه به مقوله پروژه ها و برنامه‌های فرهنگی که شهروندان را آموزش دهد، در اولویت قرار دارد.

وی با بیان اینکه وظیفه شهرداری انجام کارهای فرهنگی نیست، اظهار داشت: کاهش تولید ۶۰۰، ۷۰۰ تن زباله در روز توسط شهروندان بر اهمیت آموزش و انجام برنامه‌های فرهنگی برای شهروندان را صد چندان می کند که هم بار اقتصادی وهم نیرو و استهلاک خدمات شهرداری را کاهش می دهد.

رضایی با بیان اینکه طی سال های گذشته بیشتر توجه شهرداری به انجام خدمات شهری و عمرانی مانند آسفالت، تمیزی معابر و بوستان ها، رنگ آمیزی و غیره بوده است، گفت: متاسفانه ما از فرهنگ سازی و شهروندسازی غافل بوده ایم برای همین است که یک نفر که صاحب خودرو گران قیمت است آشغال خود را به بیرون پرت می کند.

وی مهم ترین عامل بازدارندگی برای کاهش مشکلات شهری توسط شهروندان و رعایت حقوق شهروندی را احساس افزایش احساس تعلق آنها به شهر و دیارشان ذکر کرد و گفت: وقتی افراد به شهر خود علاقه مند باشند برای حفظ و ارتقاء و توسعه آن نیز کوشش می کنند و اگر نداشته باشند بی اهمیت از کنار مشکلات آن رد می شوند.

عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه اضافه کرد: احساس تعلق داشتن به شهر براساس شناخت و قدر دانستن داشته های افراد اتفاق می افتد، وقتی افراد داشته هایشان مانند تاریخ، تاق بستان، سراب ها، کوه ها و مشاهیر و شخصیت های ممتاز و منحصر به فرد دیارش را بشناسد به آنها می بالند و به شهرشان علاقه مند می شوند و احساس تعلق و تعصب به آن پیدا می کنند.

رضایی جنبه دیگر احساس تعلق داشتن شهروندان به شهر کرمانشاه را بالا رفتن حس مطالبه گری جمعی آنها دانست که باعث می شود مسئولان به جنبه های مختلف شهر توجه کنند و در راستای رضایت مردم خدمات شهری و عمرانی ارائه دهند.

وی در ادامه گفت: شهرداری در هشت ماه گذشته انواع جشنواره و بزرگداشت و برنامه فرهنگی را اجرا کرده که بزرگترین آنها جشنواره کرمانشاه پایتخت نوروز ایران بود که با استقبال بی نظیر و شناخت بیشتر از استان کرمانشاه در کشور شد، به طوری در ایاد عید فطر تمام اماکن اقامتی استان پر از گردشگر شده بود.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود، ایجاد شور و نشاط و امید را یکی از مهم ترین سیاست‌های شورای شهر کرمانشاه دانست و گفت: یکی از مهم ترین جنیه های نشاط و شور و امید، داشتن حس تعلق و فرهنگ پذیری برای انجام کارهای شهروندی است.

پارک مشاهیر کرمانشاه احداث می شود

رضایی در ادامه یکی از مهم ترین برنامه‌ها برای شهروندسازی و فرهنگ سازی را شناخت جوانان و مردم از تاریخ و مشاهیر شهرشان دانست و بر همین اساس گفت: لیستی از مشاهیر استان تهیه شده و به زودی بوستان مشاهیر کرمانشاه در طول تاریخ با سردیس آنها احداث می شود که جوانان با فرهنگ و داشته های خود آشنا شوند و بتوانند راحت تر شاخص های شهروندمداری را رعایت کنند.

وی از حمایت های استاندار برای احداث آرامگاه یارمحمدخان کرمانشاهی تقدیر کرد و گفت: بی تردید احداث آرامگاه و ماندگار کردن اسم بزرگان استان و شناساندن آنها کار بزرگ فرهنگی در راستای شهروند مدارکردن آنها است.

او با بیان اینکه یکی از داشته های استان کرمانشاه موسیقی است، گفت: تنبور این دیار یکی از سازهای قدیمی جهان است و قدمت چند هزار ساله دارد و درصدیم کرمانشاه را در سازمان یونسکو به اسم شهر خلاق موسیقی معرفی کنیم.

رضایی در ادامه نام گذاری شهر نیلوفری را یکی از برندها برای تبلیغ نام کرمانشاه دانست که بن مایه‌های فرهنگی و جز داشته های استان است که جوانان و مردمان به این موضوعات برای نگهداری شهرشان کوشش کنند.

شهر کرمانشاه بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جای داده است.

۳۲۰۹/‏۸۰۶۶‬