به گزارش رادیو بین المللی چین، "شی" پنجشنبه شب در مهمانی شامی که "کیم جونگ اون" رییس حزب کارگران و رهبر کره شمالی به افتخار وی در مهمانسرای "مولان پیونگ یونگ" ترتیب داده بود افزود: با مرور روابط چین و کره شمالی با قدمت ۷۰ ساله می بینیم که نسل های قدیمی رهبران دو طرف، شخصاً دوستی سنتی چین و کره شمالی را برقرار کرده و برای ما دارایی گران بهای مشترکی به جا گذاشتند.
وی ادامه داد: اگرچه تحولاتی عظیم رخ داده است اما دوستی چین و کره شمالی محکم تر می شود معتقدیم چین و کره شمالی باید به طور تزلزل ناپذیر دوستی سنتی را منتقل کنند و فصول جدید عصر را به طور مداوم ایجاد کنند.
رهبر کره شمالی هم در این مراسم گفت: کره شمالی و چین در جریان سازندگی سوسیالیسم سنت های اصیل با سرنوشت مشترک و پشتیبانی از یکدیگر را شکل داده اند.
کیم جونگ اون تصریح کرد: سال گذشته من و دبیر کل شی، در چهار بار دیدار با پایبندی بر نظام سوسیالیستی به عنوان محور دوستی کره شمالی و چین تایید کردیم دیدار امروز "شی جین پینگ" از پیونگ یانگ صفحه ای جدید در دوستی کره شمالی و چین گشوده است.
همچنین شب گذشته "شی جین پینگ" دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست و رییس جمهوری خلق چین و همسرش "پنگ لی یوان" به همراهی "کیم جونگ اون" رییس حزب کارگران و رییس شورای دولتی کره شمالی و همسرش "ری سول جو" در ورزشگاه "اول مه" پیونگ یونگ به تماشای ژیمناستیک گروهی و نمایش هنری کره شمالی نشستند.
این نمایش به طور ویژه برای دیدار شی جین پینگ آماده شده بود و صدها هزار هنرمند بازیگر در آن شرکت کردند نمایش با ویژگی قومی کره شمالی و شامل چهار فصل "سوسیالیسم خانه ما"، "صدای پیروزی"، "برای فردای بهتر" و "دوستی محکم" بود.
رهبران بلند پایه چین و جمهوری دموکراتیک خلق کره همچنین روز پنجشنبه برای همکاری با یکدیگر به منظور ایجاد یک آینده روشن در روابط بین حزبی و بین دولت های دو کشور توافق کردند همچنین به دنبال شکست دومین نشست میان آمریکا و کره شمالی در اوایل سال جاری، شی و کیم درباره راههای دستیابی به راه حلی سیاسی برای وضعیت شبه جزیره کره نیز صحبت کردند.
سفر شی به پیونگ یانگ اولین سفر او به کره شمالی از زمان سر کار آمدنش در سال ۲۰۱۳ و اولین سفر یک رئیس جمهوری چین به کره شمالی ظرف ۱۴ سال گذشته است.
کارشناسان معتقد هستند «شی» سعی دارد پیش از نشست احتمالی هفته آینده خود با ترامپ در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن، افزایش نفوذ پکن در شبه جزیره کره را نشان دهد.
پیش از این و در دو سال گذشته نیز "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی سه بار به چین سفر و با شی دیدار و گفت و گو کرده بود.