به گزارش روز جمعه وزارت جهاد کشاورزی، سید محمد موسوی افزود: به جز تخلیه آب اراضی کشاورزی، رسوب گیری، اراضی سیل زده برای کشت دوم آماده شد که تاکنون ۸۶ هزار هکتار از این اراضی آماده کشت دوم هستند و حتی حدود ۱۶ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان گلستان و همین مقدار در استان خوزستان زیر کشت دوم رفته است.
وی با اشاره به اینکه دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر جادههای بین زمینهای کشاورزی نیز مرمت شده است تصریح کرد: بیش از ۹۸ درصد مشکل آبیاری باغات لرستان نیز حل شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۳۱۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سیل زیر آب رفت و از این مقدار ۲۱۳ هزار هکتار مربوط به استان خوزستان بود اظهارداشت: در خوزستان حدود ۲۵ درصد تخلیه آب از اراضی کشاورزی به صورت ثقلی بود و بقیه با کمک پمپ تخلیه شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی گفت: پس از سیل اسکان موقت یک میلیون راس دام، تأمین ۳۰ هزار تن علوفه، دفن بهداشتی ۳۰ هزار دام تلف شده، دفن یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه مرغ و ضدعفونی یک میلیون متر مربع اماکن دامداری و مرغداری انجام شد.
وی اضافه کرد: بر اساس آخرین گزارشها، براثر وقوع سیل ۱۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شد که ۵۲ درصد از آن به زیر بخش زراعت، ۸ درصد به زیر بخش باغبانی، ۱۴ درصد به دام و طیور و آبزیان و ۲۶ درصد به زیرساختها و امور آب و خاک اختصاص دارد.
موسوی افزود: دولت دو هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان کمک بلاعوض به بخش کشاورزی تصویب کرد و پرداخت ۵۰ درصد از این مبلغ به خزانه ابلاغ شد اما تاکنون به جز استان گلستان و مازندران از طرف خزانه هیچ نقدینگی در اختیار استانهای دیگر قرار نگرفته است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۱۱۶ هزار پرونده بررسی اولیه شده و ۷۲ هزار پرونده را کمیتههای تخصصی شهرستانها بازدید و تأیید کردهاند که به ۴۲۵ میلیارد تومان منابع نیاز دارد.
وی افزود: در این دو استان پنج هزار پرونده به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان به مرحله پرداخت رسیده اما به دلیل تخصیص ۵۰ درصدی بخشی از آ ن در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
به گفته موسوی، در حال حاضر کمتر از پنج هکتار از انجیرستان های استان لرستان زیر رسوب است که آن نیز در حال پاکسازی است.