احمدرضا رئیسی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با وجود بحران خشکسالی و اقلیم خاص استان اصفهان، کشت محصولات گلخانهای رویکر جدی در حوزه کشاورزی است.
وی بیان کرد: استقبال خوبی از کشورهای حوزه خلیج فارس و خزر برای محصول گلخانهای این استان وجود دارد که این اتفاق برای کشور ارز آوری خوبی به همراه دارد.
وی اضافه کرد: سالانه ۲۸۵ هزار تن سبزی و صیفی و ۱۴۰ میلیون شاخه گل در گلخانههای استان تولید میشود که سهم صادرات بالایی دارد که از جمله آن فلفل دلمهای با حجم ۹۰ درصد صادراتی است.
رئیسی با بیان اینکه تا پنج سال آینده سطح زیر کشت گلخانهای استان از سه هزار و ۶۰۰ هکتار میگذرد، تصریح کرد: با این توسعه میزان تولید و اشتغال دو برابر میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: با افزایش سطح زیر کشت میزان تولید آن به میزان کل سطح تولید باغ های استان میرسد که هزینه کمتری نسبت به بخش باغی دارد.
وی یادآورشد: در هر هکتار از اراضی گلخانهای این استان ۱۰ خانوار به صورت مستقیم و ۱۰ خانوار به صورت غیر مستقیم مشغول به کار می شوند.
رئیسی با اشاره به ارائه تسهیلات بانکی در حوزه کشاورزی گفت: امسال ۹۰ طرح شاخص در کشور مصوب شده که ۸۰ پرونده مربوط به اصفهان که از این میان ۶۰ مورد مربوط به تیران کرون است که فرصت های کشاورزی استان و این شهرستان را نشان میدهد.
مساحت اراضی کشاورزی استان اصفهان ۵۶۹ هزار هکتار است و ۱۱ درصد از اشتغال و هفت درصد از تولید ناخالص ملی این استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد که سطح زیر کشت محصولات گلخانهای شامل سبزی و صیفی و گل و گیاه زینتی استان برابر هزار و ۶۰۰ هکتار و میزان تولید سالانه سبزی و صیفی گلخانهای استان بالغ بر ۲۳۵ هزار تن بود که اصفهان رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
سطح کشت گلخانههای کشور در سال جاری به ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار خواهد رسید.
اراضی کشاورزی اصفهان معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است، در سال زراعی ۹۶- ۹۷ حدود ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که ۱۹۰ هزار هکتار آن زراعت آبی و ۲۰ هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بود.
میزان تولید انواع محصولات زراعی در استان اصفهان با توجه به بروز پدیده خشکسالی و کاهش سطوح زیر کشت حدود سه میلیون و ۲۵۰ هزار تُن برآورد شد و این در حالی است که بیش از ۱۸۰ هزار نفر در این بخش در استان مشغول به کار هستند.
۷۱۳۱/۶۰۲۶/