بیرجند - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: پارسال با انجام اقداماتی در زمینه جلوگیری از هدررفت آب در استان، ۸۵۱ هزار مترمکعب آب صرفه جویی شد.

مهدی هاشمی مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت آب و فاضلاب استان برای صیانت از آب به عنوان یک مایه بی جایگزین اقداماتی در راستای مدیریت تقاضا و افزایش بهروری تاسیسات انجام داده است.

وی بیان کرد: اصلاح ۴۲ کیلومتر شبکه فرسوده آب و بازسازی چهار هزار رشته انشعاب آب فرسوده دارای نشت نامشهود از جمله این اقدامات است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: نشت یابی حدود ۳۱ هزار رشته انشعاب و ۲۰۰ کیلومتر شبکه اصلی، تعویض چهار هزار و ۲۰۰ کنتور خراب مشترکین و نصب و تعویض ۶ شیر فشارشکن در سطح شهرهای استان از دیگر اقدامات انجام شده در خصوص جلوگیری از هدررفت آب در استان است.

وی به راه اندازی سامانه ۱۲۲ برای ارتقای سطح خدمات به مشترکین و نصب فشارسنج در سطح شبکه برای پایش، کنترل و مدیریت فشار شبکه نیز اشاره کرد.

هاشمی مقدم با گرامیداشت هفته صرفه جویی در مصرف آب (یکم تا هفتم تیرماه) یادآور شد: ایران در طبقه بندی اقلیمی جزو کشورهای خشک و نیمه خشک و کم آب با کمتر از نصف متوسط بارندگی دنیا قرار دارد.

وی افزود: میانگین آب مصرفی سرانه کشور حدود یکهزار و ۳۰۰ مترمکعب برای هر نفر در سال است که این رقم بیش از دو برابر متوسط مصرف جهانی است که به وضوح نشان دهنده اتلاف و اسراف بیش از حد منابع آبی است و لذا «سازگاری با کم آبی» یکی از تکالیفی است که شورای عالی آب کشور برای مدیریت مناسب تامین و توزیع آب و بهره برداری از آن تعیین کرده است.

هاشمی مقدم از برگزاری جلسات برای آموزش آبیاران فضای سبز و نمایندگان دستگاه های اجرایی جهت کاهش مصرف آب در فضای سبز و ادارات خبر داد و گفت: مجموع این اقدامات سبب کاهش ۲۱ درصدی مصرف آب فضای سبز شهری و هشت درصدی ادارات در سال ۹۷ شد.

وی تاکید کرد: در مجموع شاهد کاهش ۲.۶ درصدی مصرف آب توسط مشترکین آب شهری در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ بودیم که نشان از فرهنگ بالای مردم این استان و همراهی در صیانت از منابع آبی همانند گذشتگان خود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ادامه داد: با توجه به خشکسالی های پی در پی در استان، وجود بارندگی های نسبتاً مناسب اواخر سال گذشته و سال جاری نمی تواند جبران تبعات خشکسالی ها بر منابع آبی استان را داشته باشد.

وی اضافه کرد: تامین آب شرب از اعماق پایین سفره های آب زیرزمینی صورت می گیرد پس باید بدانیم که وظیفه انسانی و شرعی ما حکم می کند در نگهداری از تاسیسات و مصرف بهینه این نعمت الهی حداکثر تلاش را کرده و از اسراف آن دوری کنیم.

هاشمی مقدم تاکید کرد: بایستی بازچرخانی و استفاده مجدد از آب خاکستری را به عنوان یکی از راه های مدیریت مصرف آب در برنامه کاری قرار دهیم.

وی یادآور شد: همزمان با فرارسیدن فصل تابستان و افزایش میزان مصرف آب، از یکم تا هفتم تیرماه، هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده است و فرصت مغتنمی برای نهادینه سازی فرهنگ صحیح مصرف آب است تا افکار عمومی متوجه اهمیت موضوع حفظ و نگهداشت آب شود.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴