دکتر خدیجه ابراهیم خانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح تحول نظام سلامت نیازمند توجه به منابع جداگانه و پایداری بود چرا که پس از اجرای آن هزینه بسیار بالایی را برای بیمه ها بر جای گذاشت و مشکلاتی عدیده ای را ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: سلامت جامعه برای سازمان بیمه سلامت جزو اولویتهای مهم قرار دارد و در این میان وجود منابع پایدار به پیشبرد برنامهها و اهداف ترسیم شده کمک فراوانی میکند.
این مسئول خاطرنشان کرد: مبلغ دریافتی بیمه سلامت از بیمه شدگان بسیار ناچیز است و بر این اساس سازمان بیمه سلامت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال تأمین منابع مالی پایدار از قبیل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده یا درصدی از مواد یا محصولات آسیب رسان به سلامتی، هستند.
وی اضافه کرد: سال گذشته پرداختیها به بخش خصوصی با چهار ماه و بخش دولتی نیز با سه ماه تاخیری مواجه بود چرا که در این سال ۳۰ تا ۴۰ درصد اعتبار تخصیص یافته، محقق نشد.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان ادامه داد: واقعی نبودن بودجهها موجب میشود که مشکلاتی در پرداختیها به مراکز طرف قرار داد بوجود آید و حتی بدهی های مربوط به سال ۹۶ این سازمان نیز از طریق صندوق توسعه ملی تأمین شد که این موضوع چندان خوشایند نبود.
وی اظهار داشت: سازمان بیمه سلامت با سازمان دیگر بیمهای حوزه سلامت متفاوت است، در حالی که تأمین اجتماعی برخی درآمدهای خود را از طریق مراکز تحت پوشش از قبیل تغییر تعرفهها تأمین میکند اما ۹۵ درصد منابع این سازمان، دولتی و پنج درصد آن از طریق حقوق کارمندان دولت است که کافی نیست.
ابراهیم خانی خاطر نشان کرد: ۸۳ درصد بیمه شدگان این استان خدمات رایگان دریافت میکنند و به عبارتی سرانه ای پرداخت نمیکنند و علاوه بر آن ساکنان مناطق روستایی که بیشترین جمعیت تحت پوشش این اداره را تشکیل میدهند بستههای مختلف بهداشتی نیز بصورت رایگان دریافت میکنند.
در زمان حاضر بیش از ۵۰ درصد از جمعیت استان زنجان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
۲۵ دفتر پیشخوان طرف قرارداد اداره کل بیمه همگانی سلامت در استان زنجان فعال است که از این تعداد ۹ دفتر در شهر زنجان و بقیه در دیگر شهرهای استان خدمات ارائه میکنند.
۹۶۴۶/۶۰۸۵