تهران- ایرنا - گروهی از محققان دانشگاه کارنگی ملون با همکاری محققان دانشگاه مینه سوتا واقع در آمریکا، توانستند با استفاده از یک رابط غیرتهاجمی مغز و کامپیوتر، اولین بازوی رباتیک جهان با قابلیت کنترل توسط مغز را که نیازی به استفاده از ایمپلنت‌های مغزی ندارد، بسازند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، وضوح سیگنال‌هایی که توسط این رابط غیرتهاجمی از مغز دریافت می‌شود، قابل مقایسه با سیگنال‌های دریافتی از ایمپلنت‌ها نیست. با وجود این استفاده از ایمپلنت‌ها مستلزم نصب صحیح و به کارگیری دقیق آن‌ها با بهره‌گیری از تخصص بالا و همچنین صرف هزینه‌های سنگین و خطرات جانی برای بیماران است.
در این روش جدید، محققان برای دستیابی به سیگنال‌های درونی مغز، از تکنیک‌های جدید آموزش ماشین استفاده کردند تا بتوانند بازوی رباتیک را با وضوح بالا کنترل کنند. محققان با بهره‌گیری از روش‌های غیرتهاجمی تصویربرداری عصبی و یک الگوی پیشرفته ردگیری پیوسته توانستند سیگنال‌های نوارمغزی را تا حد زیادی بهبود بخشند و امکان کنترل مستمر بازوی رباتیک را به صورت دوبعدی فراهم کنند. اکنون این بازوی رباتیک برای اولین بار در جهان قادر است یک نشانگر ماوس را در نمایشگر کامپیوتر به طور مستمر دنبال کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Robotics منتشر شده است.