اسلام آباد - ایرنا - دولت پاکستان در آستانه سفر آتی اشرف غنی به این کشور امروز (شنبه) میزبان کنفرانس صلح با حضور رهبران ارشد سیاسی و مذهبی پاکستان و صاحبنظران درباره اوضاع این کشور بود و هدف اصلی آن را زدودن فضای بی اعتمادی میان دو کشور و مشارکت برای پیشبرد صلح در افغانستان اعلام کرد.

رسانه های پاکستانی گزارش دادند: هیات ۴۰ نفره متشکل از شخصیت های برجسته سیاسی، مذهبی و اجتماعی افغانستان با سفر به شهر اسلام آباد راهی شهر خوش آب و هوا و سیاحتی «مَری» شدند.

انتخاب منطقه گردشگری مَری برای محل برگزاری کنفرانس صلح افغانستان نیز فضای مساعدی برای مشارکت و تبادل نظر شخصیت های دو کشور فراهم کرده به نحوی که وزیر امور خارجه پاکستان در نشست افتتاحیه امروز به گرمی از مهمانان استقبال کرد.

در این جلسه شخصیت های افغان شامل گلبدین حکمتیار، استاد عطا محمد نور، محمد محقق، محمد کریم خلیلی رئیس شورای صلح افغانستان و ولی مسعود برادر احمد شاه مسعود بیشتر به چشم می خوردند.

حامد کرزی رئیس سابق افغانستان، حنیف اتمر نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور و ژنرال عبدالرشید دوستم نیز با اعزام نمایندگان خود، ضمن قدردانی از تلاش پاکستان برای کمک به پیشبرد صلح افغانستان، برای کنفرانس صلح افغانستان آرزوی موفق کردند.

شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان امروز طی سخنرانی در نشست افتتاحیه کنفرانس صلح افغانستان با تاکید بر تداوم تلاش های صادقانه اسلام آباد برای مشارکت با کابل و کمک به پیشبرد فرآٰیند صلح افغانستان، گفت: پاکستان برای همفکری و تفاهم درخصوص صلح افغانستان با بسیاری از کشورهای منطقه به ویژه جمهوری اسلامی ایران تماس برقرار کرده است.

وی با اشاره به سفرهای اخیر خود به ایران، چین، روسیه و ترکیه و بحث درباره موضوع افغانستان، افزود: پاکستان به حمایت های خود از صلح پایدار در افغانستان ادامه می دهد و معتقد است که آینده افغانستان متعلق به مردم این کشور است.

قریشی با تاکید بر نظامی نبودن راه حل افغانستان و استفاده از گزینه های سیاسی برای حل مسائل، اظهار داشت: اسلام آباد و کابل دشمنان مشترکی دارند که اجازه بهبود روابط میان دو کشور را نمی دهند بنابراین ما باید ضمن ایجاد اعتماد متقابل دست از بازی سرزنش و اتهام برداریم.

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان قرار است تا اواخر هفته جاری به دعوت عمران خان نخست وزیر پاکستان سفر رسمی به اسلام آباد انجام دهد وبه نظر می رسد پاکستان پیش از این سفر به دنبال تقویت فضای اعتماد میان دو کشور و هموار سازی مسیر همکاری های دوجانبه است.

قرار است در کنفرانس صلح افغانستان، اعضای هیات شرکت کننده از جمله صاحب نظران دو کشور درخصوص اوضاع افغانستان، نیازهای امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در این کشور را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

شرکت کنندگان در این کنفرانس راه های تقویت همکاری های تجاری پاکستان و افغانستان و بازگشت دوطلبانه آورگان افغان به کشورشان را نیز بررسی خواهند کرد و علاوه بر دیداری نیز با رئیس جمهوری و نخست وزیر پاکستان نیز خواهند داشت.