به گزارش روز یکشنبه خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، ساعت ۲۴ پنجشنبه ۳۰ خردادماه ثبت نام داوطلبان در دورههای با آزمون و بدون آزمون کاردانی نظام دانشگاههای فنی و حرفهای همچنین غیردولتیها به پایان رسید.
ظرفیت پذیرش این دورهها از سوی سازمان سنجش آموزش کشور ۲۵۵ هزار و ۶۰۸ نفر اعلام شد، این در حالی است که تنها ۱۱۲ هزار و ۱۳۹ داوطلب برای پذیرش در دورههای با آزمون و بدون آزمون این مقطع ثبت نام کردند.
با یک حساب و کتاب سرانگشتی میتوان به این نتیجه رسید که ۱۴۳ هزار و ۴۶۹ نفر از ظرفیتهای در نظر گرفته شده برای این دانشگاهها خالی مانده است. فراموش نکنیم از این تعداد داوطلب ثبت نام کرده در کاردانی نظام جدید، باز هم عدهای بنا به دلایل مختلف ریزش میکنند؛ در نتیجه صندلیهای کاردانی نظام جدید خالیتر باقی میماند.
همین مسئله یک ماه پیش برای دوره کاردانی به کارشناسی ناپیوسته اتفاق افتاد. ثبتنام در این دوره اردیبهشت امسال انجام شد و حدود ۱۱۸ هزار نفر برای شرکت در این پذیرش ثبت نام کردند.
این میزان از استقبال داوطلبان به کارشناسی ناپیوسته وقتی جالب توجه تر میشود که بدانیم ظرفیت پذیرش ۲۶۴ هزار و ۵۸۴ نفر اعلام شده بود و ظرفیت این دوره هم خالی ماند.
** ظرفیتهای خالی حذف نمیشوند
«علی آهون منش» دبیرکل اتحادیه دانشگاهها و مؤسسههای غیردولتی غیرانتفاعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره علت استقبال نکردن از این دورهها، اظهار کرد: این ظرفیت برای کل کشور خالی مانده است. بخشی از کاهش استقبال داوطلبان به تغییر نظام آموزشی در آموزش و پرورش ارتباط دارد.
وی تاکید کرد: ظرفیتهای خالی مانده را نمیتوان حذف کرد و تا سال آینده این ظرفیتها خالی میماند تا برای آن تصمیم جدیدی اتخاذ شود.
به گفته دبیرکل اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی غیردولتی، این موسسهها برای سال تحصیلی آینده درخواست راه اندازی رشتههای جدید را به وزارت علوم اعلام کردهاند، اما در این زمینه آماری موجود نیست چرا که هر دانشگاه و مؤسسه غیردولتی به طور مستقل عمل میکند.
** ظرفیت دو میلیونی برای دانشگاهها
«ابراهیم خدایی» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در آخرین نشست خبری خود به ایرنا اعلام کرد که برای امسال حدود دو میلیون ظرفیت پذیرش دانشجو در تمام زیرنظام ها در نظر گرفته شده است.
این مسئول سازمان سنجش آموزش کشور در حاشیه برگزاری کنکور دکتری ۹۸ در مورد کاهش تعداد داوطلبان پشت کنکور نیز اظهار داشت: ورود به آموزش عالی از حالت منزلت اجتماعی خارج و اشتغال وارد حوزه پذیرش دانشجو شده است و انتظار میرود تعداد داوطلبان پشت کنکور کاهش یابد.
** کاهش جمعیت دانشجویی
پیش از این نیز «ابوالقاسم دولتی» مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایرنا اعلام کرده بود که توسعه رشته گرایشها در نظام آموزش عالی بر اساس شاخصههای کشور یعنی طیف جمعیتی کاهش پیدا کرده است.
وی یادآور شد که در سال ۹۳ حدود ۵.۷ میلیون نفر جمعیت دانشجویی داشتیم که این رقم اکنون به ۳.۸ میلیون نفر کاهش یافته است.