به گزارش ایرنا، عباس رضایی شنبه شب در مراسم گشایش موزه مردم شناسی ارامنه اصفهان در کلیسای وانک این شهر اظهار داشت: هموطنان ارمنی مسیحی در این استان طی قرون گذشته در کنار هموطنان مسلمان خود زندگی مسالمت آمیزی داشتهاند و در پیشرفت و توسعه کشور و استان نقش آفرینی کردهاند که مشارکت آنها در عرصههای مختلف جامعه ما، شکوه همنوایی، انسجام و وحدت ملی را در این استان متجلی کرده است.
وی با اشاره به نقش و مشارکت ارامنه در پیشرفت علمی کشور به حضور برخی از ارامنه به عنوان استاد در دانشگاههای کشور اشاره کرد و افزود: دکتر گاسپارین نمونهای از این دانشمندان ارامنه است که به عنوان استاد ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منشأ خدمات بزرگی برای تربیت دانشجویان این رشته بود که همواره از وی به نیکی یاد میشود.
استاندار اصفهان اضافه کرد: ارامنه در شهر تاریخی اصفهان در کنار هموطنان مسلمان خود با نشاط و سرور زندگی کردهاند که نمود جامعه مترقی است.
رضایی به گشایش موزه مردم شناسی ارامنه اصفهان در این کلیسا اشاره و اضافه کرد: تأسیس چنین موزهای نشان از قدرت تاریخی محله ارمنی نشین جلفای اصفهان دارد و تأثیر بسزایی در معرفی بیش از پیش فرهنگ ارامنه این شهر و زندگی مسالمت آمیز آنها با هموطنان مسلمان خود به بازدیدکنندگان کلیسای وانک خواهد داشت.
همچنین نماینده سابق ارامنه اصفهان و جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی در سخنانی، گشایش این موزه را گامی دیگر در عرصه فرهنگ استان اصفهان دانست و افزود: اصفهانیها موفق شدند یک کار فرهنگی دیگر را در این خطه به سرانجام برسانند.
روبرت بیگلریان ادامه داد: زندگی ارامنه اصفهان در دورههای تاریخی با فراز و نشیبها، آداب و رسومها و ابزار و ادوات خاصی همراه بوده است که اکنون از آنها به عنوان میراث فرهنگی حفاظت میشود و با گشایش موزه مردم شناسی ارامنه اصفهان در معرض دید عموم اعم از گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ارامنه اصفهان از برکات کلیسای وانک و محله تاریخی جلفا بهره مند هستند، تصریح کرد: در شرایط کنونی دنیا، تأسیس موزه مردم شناسی ارامنه اصفهان، همدلی، همزبانی، اتحاد و همزیستی مسالمت آمیز ارامنه این خطه با سایر هموطنان خود را برای جهانیان به تصویر میکشد.
موزه مردم شناسی ارامنه اصفهان شنبه شب با حضور استاندار، اسقف ارامنه اصفهان و جنوب ایران، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی استان در کلیسای وانک گشایش یافت.
در این موزه مردم شناسی، فرهنگ و آداب و رسوم، لباس و وسایل زندگی همچنین تجارت ساکنان محله ارمنی نشین جلفای اصفهان به نمایش گذاشته شده است.
حدود هفت هزار نفر از ارامنه کشور در استان اصفهان سکونت دارند.
پیشینه سکونت ارامنه مسیحی در اصفهان به دوره صفویه بازمی گردد و علاوه بر محله جلفا در برخی روستاها و شهرستانهای تابعه این استان نیز زندگی میکنند.
ارامنه دارای کلیساهای متعدد در گوشه و کنار استان اصفهان و آزادی در انجام مناسک و برپایی آئینهای مذهبی و اجتماعی خود هستند.
۲۰۹۳/۶۰۲۶