علیرضا جزء قاسمی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب با اصحاب رسانه افزود: به همان میزانی که مشترکان آب آشامیدنی مصرف می کنند تولید نیز به همان میزان خواهد بود.
به گفته وی، در سه ماهه نخست امسال به دلیل مدیریت مصرف صحیح، بارندگی ها و هوای خنک موجب کاهش آب آشامیدنی مشترکان در ۲۱ شهر استان زنجان شد.
این مسئول اظهار داشت: سال گذشته تابستان سختی داشتیم، باوجود این مشکلات با حمایت رسانه ها و اطلاع رسانی های انجام شده درباره صرف جویی در مصرف، روزهای بدون مشکلی را در ۲۱ شهر استان زنجان داشتیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با بیان اینکه "بهار امسال بارندگی های خوبی در استان زنجان داشتیم" خاطرنشان کرد: اما این مهم دلیلی بر عدم صرفه جویی نیست و مدیریت مصرف در حامل های انرژی در طول سال نیاز است.
وی اضافه کرد: باید در مصرف انرژی بازنگری اساسی شده و فرهنگ مصرف صحیحی داشته باشیم که این مهم با همکاری رسانه ها محقق می شود.
جزء قاسمی ادامه داد: میزان مصرف آب آشامیدنی در استان زنجان ۶ درصد در بخش صنعت چهار درصد و نزدیک ۹۰ درصد در بخش کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با بیان اینکه در سال آبی جاری، مهر تا پایان روز گذشته / یک تیرماه / استان زنجان ۲۴.۷ درصد نسبت به دراز مدت افزایش بارندگی داشتیم، افزود: میانگین بارندگی کشور نزدیک به ۴۰ درصد بوده با توجه به افزایش بلند مدت بارش ها در زنجان، اما در میانگین کم بوده است.
جزء قاسمی یادآوری کرد: بارش های این استان تا روز / یکم تیرماه / ۳۶۵ میلی متر بود که این میزان سال گدشته ۳۰۵ میلی متر بود.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته استان زنجان به لحاظ مساحتی و با شاخص های خشکسالی، میزان بارندگی، رطوبت خاک، دمای هوا ذخایر آبی تاثیرگذار است که با ۱.۲ دهم درصد استان ترسالی متوسط، ۲۶.۸ دهم درصد ترسالی ضعیف و ۶۲.۲ دهم درصد نیز عدد نرمال بوده است.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان، ۸.۸ دهم درصد مجمع خشکسالی استان زنجان در یک سال گذشته است و اگر این مهم را در دوره ۱۰ ساله ببینیم وضعیت ۷۱.۷ دهم درصد کل خشکسالی استان زنجان است.
جزء قاسمی اضافه کرد: ۴.۱ دهم از استان خشکسالی شدید، ۴.۵ درصد خشکسالی شدید و ۳۳.۹ درصد نیز خشکسالی متوسط و ۲۹.۳ دهم درصد خشکسالی خفیف است.
این مسئول یادآور شد: این مهم نشان می دهد که منابع ما آبی ما محدود است باید در مصرف بهینه جدی بوده و سازگاری با کم آبی مدنظر باشد.
به گزارش ایرنا، شهرهای دارای آب آشامیدنی این استان از ۶ شهر قبل از انقلاب به ۲۱ شهر در زمان حاضر رسیده است و بیش از ۷۵۰ هزار نفر از جمعیت شهری استان زنجان تحت پوشش هستند.
۹۵۰۵/۸۰۶۸