بیرجند- ایرنا- جوان بیرجندی با نگارش فیلم نامه‌ای تصمیم دارد نمایشی متفاوت از طنز تلخ اجتماعی که به معضل اعتیاد می پردازد را به تصویر بکشد.

«مسعود مسعودیان» نامی که از چند سال پیش با پخش برنامه تلویزیونی «زمانی برای خندیدن» بیشتر شنیده شد. این جوان بیرجندی به خاطر استعداد و علاقه در زمینه برنامه‌های طنز به فکر افتاده که از طنز تلخ اجتماعی اعتیاد، فیلمی به نمایش بگذارد تا زوایای پنهان آن بیشتر آشکار شود.

مسعودیان سال ۸۶ زیر نظر استاد داوود شیخ، بازیگری را در بیرجند آموخت و بعد از سال ۸۸ وارد برنامه‌های تلویزیونی خراسان جنوبی شد.

اولین برنامه طنزی که چهره مسعود مسعودیان را از قاب رسانه خراسان جنوبی به نمایش گذاشت «مهتو سرا» بود.

وی همچنین سال ۸۹ در سریال تلویزیونی «پاتوق» با نقش «بچوک» ظاهر شد و در سال ۹۱ دو سکانس برای فیلم «به دنبال عتیقه» بازی کرد.

ادامه کار بازیگری او در شبکه نسیم و استند آپ برنامه «شب های پر ستاره» بود.مسعودیان همچنین اجرا در برنامه شب چراغ از شبکه خراسان جنوبی را در کارنامه خود دارد.

حدود چهار سال پیش ایده ساخت فیلمی از معضل اعتیاد در ذهنش شکل می‌گیرد و در مدت سه ماه موفق می‌شود این طنز تلخ اجتماعی را در قالب فیلم نامه به رشته تحریر درآورد.

با کمک یکی از مددکاران کمپ ترک اعتیاد در بیرجند به نام «مرتضی خرد پژو» به دنبال تدارکات فیلم برداری می‌رود و بالاخره موفق می‌شود مقدمات ساخت این فیلم کوتاه ۱۰ قسمتی که هر قسمت در ۱۴ دقیقه ساخته می شود را فراهم کند.

مسعودیان در معرفی فیلم نامه به خبرنگار ایرنا گفت: این فیلم کوتاه داستان پدری است که برای خواستگاری پسرش پا پیش می‌گذارد اما مساله اعتیاد او باعث می‌شود که خانواده عروس جواب منفی بدهند لذا سرزنش‌های خانواده، او را مجبور می‌کند که برای ترک به کمپ مراجعه و در آنجا با ماجراهایی روبه روی می‌شود که در قالب طنز مخاطب را تا انتهای فیلم همراه خود دارد.

وی با تاکید بر اینکه در فیلم طنز تلخ اجتماعی به دنبال نقش تلقین در ترک اعتیاد هستیم ادامه داد: از چهره‌های با استعداد طنز در این فیلم استفاده شده و سعی کرده ایم که با جذب بازیگر از شهرستان‌های مختلف زبان فیلم را برای تمام مخاطبان استان قابل فهم کنیم.

مسعودیان از حضور چهره های شناخته شده طنز خراسان جنوبی در جریان این فیلم یاد کرد و افزود: هنوز انتخاب بازیگر قطعی نشده اما شخصیت های با استعدادی در کنار تیم فیلم بردار حرفه ای پای کار آمدند.

وی اظهار داشت: برخی باورهای غلط در خصوص فضای کمپ ترک اعتیاد وجود دارد که در این فیلم با زبان طنز برای مخاطب خنثی خواهد شد.

این طنزپرداز جوان با تاکید بر اینکه فیلم کوتاه طنز تلخ اجتماعی می‌خواهد در واقع به مخاطب تلنگری بزند یادآور شد: از آنجایی که اغلب مردم مستقیم یا غیر مستقیم با مساله اعتیاد در ارتباط هستند اگر بتوانیم فیلم برداری را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم حتی یک نفر هم که ترک کند ارزشمند خواهد بود.

وی که خودش نیز در بخش‌هایی از این فیلم بازیگر خواهد بود، ابراز امیدواری کرد با حمایت‌هایی از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بهزیستی که متولی پیشگیری از بحث اعتیاد هستند این فیلم با بهترین شکل ساخته و به نمایش گذاشته شود.

مسعودیان با بیان اینکه ۷۰ درصد کار فیلم در محیط کمپ ساخته خواهد شد عنوان کرد: دو قسمت اول این کار خارج از کمپ ساخته می شود و از قسمت سوم بازیگران در جریان داستان فیلم در کمپ بهم می رسند.

به گفته وی، این فیلم طنز از شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود و در صورتی که صدا و سیما موافقت کند امکان اکران آن از شبکه محلی نیز وجود خواهد داشت.

فیلم طنز با موضوع اعتیاد نیازمند حمایت است

وی با بیان اینکه در مراحل ساخت فیلم از تجربیات کارگردانان و بازیگران مطرح سطح کشور نیز استفاده شده است ادامه داد: حامد کلاهداران فیلم فرار از کمپ را در تهران ساخته و منتشر کرده است و طبق مشورتی که با وی داشتیم عنوان کرده چون قبلاً در فضای کمپ فیلم تهیه کرده اگر حمایت خوبی از این فیلم انجام شود در جریان ساخت آن در شهر بیرجند با ما همراه خواهد شد.

این طنزپرداز بیرجندی با ابراز امیدواری از اینکه حمایت‌های بخش خصوصی و دولتی ساخت این فیلم را در زمینه پیشگیری از اعتیاد اثرگذار کند گفت: دستگاه های اجرایی تجهیزات بسیار خوبی دارند که در جریان ساخت این فیلم می تواند مورد استفاده قرار گیرد تا مجبور نباشیم بسیاری از تجهیزات را اجاره کنیم.

مسعودیان پیش بینی کرد مراحل فیلم برداری تا سه ماه آینده به اتمام برسد و فیلم بعد از محرم و صفر آماده پخش شود.

وی که پیش از این تجربه ساخت فیلمی با عنوان رؤیای تلخ را دارد ادامه داد: این فیلم با وجود آنکه کیفیتش مورد تأیید بسیاری از فیلم سازان کشوری قرار گرفت اما در استان حمایت نشده و همچنان بدون اکران مانده است لذا امیدواریم که فیلم طنز اعتیاد به این سرنوشت دچار نشود.

مسعودیان، جان باختن یکی از آشنایانش را بر اثر تزریق مواد مخدر یادآور شد و افزود: این فرد به خاطر عدم آگاهی از آثار زیان بار مواد مخدر جان خود را از دست داد و از همان زمان به فکر ساخت فیلم متفاوتی افتادم تا این سرنوشت تلخ برای دیگران تکرار نشود.

لزوم ارتقای سطح آگاهی خانواده‌ها در زمینه اعتیاد

یکی دیگر از بازیگران فیلم طنز با موضوع اعتیاد که مددکار و مدیر داخلی کمپ ترک اعتیاد در بیرجند نیز هست به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مهمترین معضلات در بحث ترک اعتیاد عدم پذیرش فرد بهبودیافته در خانواده و جامعه است.

مرتضی خردپژو با تاکید بر لزوم ارتقای سطح آگاهی خانواده‌ها در زمینه مساله اعتیاد ادامه داد: یکی از مراحل ترک کامل اعتیاد رفتار درمانی و اصلاح عادت‌های ضد اجتماعی و ضد خانوادگی است.

وی با بیان اینکه بازخورد این فیلم‌ها در آگاهی بخشی خانواده‌ها برای پذیرش فرد بهبودیافته اثر گذار است بیان کرد: خانواده‌ها باید ترک اعتیاد فرد را باور کنند و بدانند که اعتیاد یک بیماری است.

این مدیر داخلی کمپ با بیان اینکه ریشه اعتیاد در کمبودهایی است که فرد از دوران کودکی با آن مواجه بوده است اظهار داشت: در قالب این فیلم تلاش می‌شود برخی بی توجهی‌های خانواده‌ها به نیاز فرزندان را در صحنه‌هایی با زبان طنز به نمایش گذاشت تا اثرگذاری آن عمیق‌تر باشد.

۹۸۹۳* ۶۰۵۴