تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۰

زنجان - ایرنا - استاندار زنجان از پیگیری و تلاش برای احداث دهکده ملل در این استان خبر داد و گفت: در این مجموعه قرار است فضاهایی برای معرفی فرهنگ، آداب و رسوم کشورهای مختلف تعریف شود.

فتح الله حقیقی روز یکشنبه در دیدار با سرکنسول ترکیه در تبریز به وجود زمینه‌های مشترک همکاری‌های مختلف بین ترکیه و زنجان اشاره کرد و افزود: در رفع مسائل و مشکلات واحدهای تولید در زنجان هیچ فرقی بین شرکت‌های ترکیه‌ای و شرکت‌های داخل کشور نمی گذاریم و سند این ادعا پیگیری طرح توسعه شرکت ترکیه‌ای پارس حیات است که هفته گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهوری فاز جدید این شرکت به نام " پاک حیات" به مرحله بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: همکاری‌های سیاسی، سفرهای متقابل استانی و تبادل نظر در حوزه مسائل امنیتی و منطقه‌ای از دیگر زمینه‌های همکاری‌های مشترک می‌تواند مورد توجه طرفین واقع شود.

حقیقی با بیان اینکه زنجان فضای مناسب و خوبی برای سرمایه گذاری‌های خارجی دارد، گفت: در زمان حاضر ۴۰ درصد سرمایه گذاران واحدهای تولیدی خارجی در این استان از ترکیه هستند.

استاندار زنجان سرب و روی را صنعت عمده این استان برشمرد و افزود: ۸۰ درصد تولیدات در این صنعت به کشور ترکیه صادر و از طرفی حدود ۸۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز برای صنعت سرب و روی زنجان از ترکیه وارد می‌شود و این حجم سرمایه گذاری و مراوده اقتصادی و تجاری می‌تواند زمینه همکاری‌های بیشتری را نیز ایجاد کند.

حقیقی به لزوم تشکیل کمیته‌ای برای بررسی همکاری‌های مشترک بین سرکنسول ترکیه و استانداری زنجان تاکید کرد و اظهار داشت: گردشگری از دیگر زمینه‌های مهم همکاری است چرا که زنجان از حیث گردشگری از غنای تاریخی زیاد و با قدمتی برخوردار است.

وی ضمن معرفی بخشی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری استان زنجان، خاطرنشان کرد: ما در زنجان از حضور سرمایه گذاران ترک در زمینه ساخت هتل و همکاری برای توسعه گردشگری استقبال می‌کنیم.

استاندار زنجان کشاورزی و شیلات را از دیگر زمینه‌های مناسب برای همکاری بین این استان و ترکیه عنوان کرد و گفت: زنجان در تولید گندم و نیز در پژوهش و تولید زیتون جایگاه خوبی در کشور دارد.

وی به لزوم همکاری در زمینه‌های کنسولی برای رفع مشکلات اتباع ایرانی و ترکیه‌ای، تقویت ارتباطات علمی و تحقیقاتی و تبادل دانشجو بین زنجان و ترکیه اشاره کرد و ادامه داد: زنجان در حوزه آی تی، برق فشار قوی، رشته‌های علوم پایه و برخی رشته‌های فنی و مهندسی جایگاه بالایی در کشور دارد و این توانمندی‌ها می توانددر همکاری‌های مشترک مورد توجه قرار گیرد.

حقیقی با بیان اینکه زنجان یکی از قطب‌های علوم پزشکی در کشور است، گفت: در زمینه توریسم درمانی نیز می‌توان همکاری‌های خوبی را بین زنجان و ترکیه تعریف و عملیاتی کرد.

استاندار زنجان به ضرورت تقویت همکاری‌ها و مستمر بودن سفرهای مقامات و فعالان تجاری و بازرگانی بین زنجان و ترکیه تاکید کرد و افزود: امیدواریم تقویت هر چه بیشتر همکاری‌ها به نفع مردم ۲ کشور ایران و ترکیه منجر شود.

امیدواریم گفتگوها بین فعالان اقتصادی زنجان و ترکیه به نتایج عینی منجر شود

سرکنسول ترکیه در تبریز نیز در این دیدار گسترش سفرها و انجام دیدار و گفتگوها را موجب کشف ایده‌های همکاری بین زنجان و ترکیه دانست و گفت: تلاش ما این است تا پایان امسال به همراه یک هیأت تجاری دوباره سفری به استان زنجان داشته باشیم.

حسین گون گور ابراز امیدواری کرد مذاکرا ت بین طرفین منجر به نتایج عینی و عملیاتی شود.

وی همکاری بین مناطق صنعتی زنجان و ترکیه به منظور تبادل نظر و ارائه راهنمایی‌ها را از زمینه های همکاری عنوان کرد و اظهار داشت: همکاری در کاهش مسائل مربوط به ترافیک و پایین آمدن میزان تصادفات نیز می تواند در همکاری ها مورد توجه باشد چرا که در ترکیه تحقیقاتی در زمینه کاهش مسائل ترافیکی توسط پلیس و نیز در دانشگاه‌ها انجام می‌شود.

گونگور همکاری بین بازارهای مسقف را از دیگر نقاط قابل توجه برشمرد و ادامه داد: در مناسبت‌های مختلف مثل عید، می‌توان زمینه حضور متقابل شهروندان زنجان و ترکیه برای معرفی محصولات و کالاهای خود در بازارهای ۲ کشور را، مورد توجه قرار داد.

سرکنسول ترکیه در تبریز ایجاد یک فضای سبز و درختکاری در محدوده‌ای در شهر زنجان را به عنوان نماد صلح و دوستی بین ترکیه و ایران خواستار شد و افزود: ما دنبال بهانه‌های مختلف برای افزایش سطح مناسبات و روابط با استان زنجان هستیم.

۳۰۸۸