سنندج - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر و با تلاش های انجام شده ۱۱ تخت در بیمارستان کوثر سنندج به بخش بین الملل یا توریسم درمانی اختصاص یافته است.

وحید یوسفی نژاد روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: واحدهای بین المللی در بیمارستان‌های استان از چند سال گذشته فعال شده بودند اما از بخشی جداگانه برخوردار نبودند و بیماران خارجی در کنار سایر بیماران بومی خدمات دریافت کرده اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه با اقدامات انجام شده در حال حاضر ۱۱ تخت در بیمارستان کوثر به توریسم درمانی اختصاص یافت، اضافه کرد: بیمارستان‌ها می‌توانند تا ۱۰ درصد تخت‌های خود را به بخش بین الملل اختصاص دهند که هم اکنون این عدد در کوثر پنج درصد است.

وی یادآور شد: ۱۱ تختی که در بیمارستان کوثر به بخش بین الملل اختصاص یافته بخش وی آی پی را نیز شامل می‌شود و دارای امکانات و تجهیزات پیشرفته و کامل بوده و امکانات آن براحتی با امکانات بخش خصوصی کشور رقابت می‌کند.

یوسفی نژاد همچنین از برنامه ریزی برای راه اندازی دفتر نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اقلیم خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و به منظور مراودات بیشتر دانشگاهی و علمی، دفتر نمایندگی این دانشگاه در اقلیم راه اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه اقدامات لازم برای راه اندازی این دفتر در حال پیگیری بوده و در آینده‌ای نزدیک در نشست مشترک با وزارت بهداشت اقلیم کردستان عراق برگزار می‌شود گفت: همچنین قرارداد همکاری با بخش خصوصی این منطقه در زمینه جذب دانشجو و توریسم درمانی منعقد شده است.

وی اظهار داشت: این دانشجویان پس از طی مراحل لازم وارد دوره‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان شده و شهریه را سالانه و به دلار پرداخت خواهند کرد.

قصور پزشکی مختص ایران نیست

یوسفی نژاد در ادامه به موضوع خطاهای پزشکی در سطح استان اشاره کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته نیز حدود ۱۰ درصد عوارض و خطاهای پزشکی رخ می‌دهد لذا این انتظار که هیچ خطای پزشکی رخ ندهد معقولانه نیست.

وی افزود: در حال حاضر سیستم خودارزیابی و خودکیفی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان فعال شده که نظارت‌های لازم را بر سیستم‌های درمانی اعمال کرده تا علاوه بر بهبود ساختاری، خطاهای پزشکی را نیز به حداقل برساند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: براساس آمارهای موجود در هر ماه حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر و سالانه حدود ۷۰۰ نفر در بیمارستان توحید سنندج فوت می‌کنند که تنها در بین ۲۵ تا ۳۰ نفر از این تعداد احتمال قصور پزشکی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در زمینه جلب اعتماد عمومی و جلوگیری از بی اعتمادی در جامعه به کمک رسانه نیازمندیم گفت: ما انتظار نداریم که هیچ قصور پزشکی رسانه‌ای نشود اما انتظار می‌رود خبرها با اطلاعات کامل و دقیق منتشر شود و انتقادات سازنده و منصفانه باشد.

یوسفی نژاد همچنین افزود: در حال حاضر علی رغم تلاش‌های انجام شده در زمینه بیماری‌های عفونی همانند سل و یا بیماری تب مالت مشکل وجود دارد که از رسانه‌ها انتظار می‌رود ما را در زمینه پیشگیری از این بیماری‌ها و اطلاع رسانی به مردم یاری دهند.

۷۳۴۸ / ‏‬ ۳۰۳۴