قم - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: ۲ پهنه اکتشافی مصوب در حوزه معادن در این استان وجود دارد که می تواند نقش مهمی در روند توسعه اقتصادی قم ایفا کند.

محمود سیجانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: پهنه اکتشافی زواریان که برای اکتشاف طلا در اختیار سازمان زمین شناسی قرار دارد و پهنه اکتشافی حوض سلطان که برای اکتشاف مس در اختیار شرکت ملی مس ایران قرار گرفته است، از جمله مهمترین ظرفیت‌های معدنی قم برای استخراج مواد راهبردی و مورد نیاز کشور هستند.

وی بیان کرد: ۲ درصد معادن کل کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت‌های این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: در سال جاری یکی از برنامه‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراج شده است تا با فرآوری آنها، ارزش افزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن ایجاد شود.

سیجانی گفت: مهمترین ذخایر شناخته شده استان شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیر فلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگ‌های تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگ‌های لاشه، سنگ آهک و سنگ گچ) است.

وی ادامه داد: ظرفیتی غنی از معادن سنگ‌های تزئینی در نقاط مختلف استان پراکنده می‌باشد که با به کارگیری طرح‌های جدید و استفاده بهینه از این مواد معدنی می‌توان کسب و کارهای درآمدزا در زمینه صنعت ساختمانی و فضاهای شهری ایجاد کرد.

وی همچنین با اشاره به همکاری دستگاه‌های اجرایی برای رونق حداکثری معادن، بیان کرد: شورای معادن استان قم به ریاست استاندار فعال است و این شورا در زمینه مزایده معادن، تمدید یا انتزاع پروانه‌های اکتشاف و بهره برداری و همچنین تعطیلی معادن یا سلب صلاحیت بهره برداران آن، فعالیت می‌کند.

در استان قم ۸۶ معدن با اشتغال یکهزار و ۲۲۳ تن و سرمایه گذاری ۹۱۶ میلیارد ریال فعال است، همچنین از ۶۸ نوع ماده معدنی موجود در کشور، حدود ۳۰ نوع آن در قم موجود است.

۷۴۰۵/ ۶۱۳۳/‌