محمدحسن صباغزادگان روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا مرکز یزد افزود: یکی از افتخارات ما این است که شبکه برق استان به علت کمترین نوسانات در تولید برق و خاموشی یکی از شبکههای پایدار برق کشور است.
وی تصریح کرد: برق پایدار، مستمر و مداوم گامی برای رونق تولید است که در این زمینه استان یزد موفق بوده است.
حرکت چرخ های صنعت؛ انرژی الکتریکی و برق
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری" رونق تولید " افزود: صنعت برق در تأمین برق پایدار در تحقق این شعار نقش مهم و اثر گذار دارد.
وی اظهار داشت: این صنعت نقش بسیار مستقیم و تأثیرگذار در رونق تولید دارد زیرا اصل حرکت چرخهای صنعت، انرژی الکتریکی و برق است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد با بیان اینکه ۷۵ درصد برق مصرفی این استان در بخش صنعت مصرف میشود و این یک شاخص بسیار خوبی در کشور است اظهار داشت:
۲۵ درصد مصرف انرژی صنایع بزرگ در سال ۹۷ نسبت به سال قبل از آن رشد داشته و این نشان دهنده رونق تولید و حرکت چرخهای صنایع استان است.
رشد ۱۹ درصدی مصرف انرژی صنایع بزرگ در سالجاری
وی همچنین از رشد ۱۹ درصدی مصرف انرژی صنایع بزرگ استان در ۲ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: این روند رشد سریع برق بیانگر رونق تولید در استان است.
صباغزادگان اضافه کرد: درست است که در بحث برق به عنوان مسئله رفاهی برخی نگاه میکنند اما در کشورهای پیشرفته هر چقدر بتوانند انرژی برق استفاده کنند برای به حرکت در آوردن چرخ صنایع نشان از رشد ملی و بالابردن تولید ملی است که الحمدلله در استان یزد این مهم رخ داده و این خطه با بیشترین درصد مصرف انرژی الکتریکی توسط صنایع بزرگ، از استانهای پیشرو در تأمین برق صنایع کشور محسوب میشود.
صباغزادگان ادامه داد: این رشد سریع مصرف برق نیاز به همگانی و همکاری همه آحاد جامعه مردم در زمینه مدیریت مصرف برق دارد، زیرا نقش مدیریت مصرف بسیار اثر گذار است و اگر این نباشد با مشکل روبرو می شویم.
وی اضافه کرد: مردم استان در سالهای گذشته نشان دادند که یار و یاور صنعت برق هستند و همچنین در این زمینه نمیتوان از نقش رسانهها غافل شد زیرا مطبوعات اعم از نوشتاری، دیداری و شنیداری در زمینه انعکاس اخبار و درست مصرف کردن برق تلاش وافر کردند و مردم هم رعایت نمودند.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان یزد خاطر نشان کرد: در طول سال در مجموع استان ۲۰۰ ساعت مشکل تأمین برق به علت شروع فصل گرما و افزایش مصرف وسایل خنک کننده روبرو است که برای تأمین این میزان برق احداث نیروگاه مقرون به صرفه نیست، در تمام کشورهای پیشرفته دنیا در ساعتی با مشکل تأمین برق روبرو هستند که با مدیریت مصرف برق رفع میشود.
هر کیلو وات ساعت برق ۶۰۰ گرم گاز منوکسید کربن
صباغزادگان اضافه کرد: هر کیلو وات ساعت برقی که در کشور تولید میشود حدود ۶۰۰ گرم گاز منو کسید کربن (co) منتشر میشود ، بنابراین ما هرچقدر بتوانیم مدیریت مصرف داشته باشیم علاوه بر اینکه در پاک بودن هوا و محیط زیست کمک شایانی نموده ایم همچنین چرخ چرخ صنایع هم در حال حرکت است.
رویکرد صنعت برق استان استفاده از انرژیهای تجدید پذیر
مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان یزد با بیان اینکه رویکرد ما در استان استفاده از انرژیهای تجدید پذیر، و نیروگاههای بادی و خورشیدی است افزود: در استان یزد با توجه به اینکه روزهای آفتابی بسیار خوبی داریم از نیروگاههای خورشیدی برای تأمین برق شهروندان استفاده میکنیم.
بیشترین نیروگاههای خورشیدی کشور در یزد
صباغزادگان تصریح کرد: اکنون ۲۲ نیروگاه مقیاس کوچک و خورشیدی با ظرفیت ۱۹۷ مگاوات در استان در حال بهره برداری است که از این تعداد هفت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۵۸.۵ مگاوات است.
وی اضافه کرد: بیشترین نیروگاه خورشیدی کشور در استان یزد است و در این زمینه رتبه نخست نیروگاه خورشیدی کشور را دارد.
وی با بیان اینکه هشت درصد از پیک بار روزانه استان توسط نیروگاههای تولید پراکنده و خورشیدی استان تامین میشود ادامه داد: بعنوان اکنون نیروگاه خورشیدی در منطقه چاهک در ساعت میانی روز حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۶ بعداز ظهر تمام برق این منطقه توسط این نیروگاه تامین میشود.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان یزد اظهار داشت: همچنین برق منطقه فهرج یزد و نیر تفت از نیروگاه خورشیدی برق تأمین میشود.
وی اضافه کرد: تفاهم نامهای در زمینه مدیریت مصرف و بار برق با صاحبان صنایع استان منعقد شده است و انصافاً هم صنایع استان همکاری خوبی در این زمینه با شرکت برق منطقهای دارند.
این مسوول با بیان اینکه برای جلوگیری از خاموشی امسال باید روزانه افزون بر ۴۵۰ مگاوات برق در استان تولید و توزیع شود افزود: از صاحبان صنایع قدردانی میکنم که هماری بسیار خوبی را در این زمینه داشته و دارند و در ساعت اوج پیک بار واحد تولیدی خود را طوری تنظیم کردند که برای شهروندان در این زمینه مشکلی پیش نیاید.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای یزد خاطر نشان کرد: بحث ما در این زمینه کم مصرف کردن نیست بلکه صحیح مصرف کردن برق مهم است.
فراهم بودن بستر سرمایه گذاری در زمینه صنعت برق
وی با اشاره به زیر ساختهای ایجاد شده در زمینه صنعت برق در استان اضافه کرد: پست ۱۶۳ کیلو وات ساعت شهرک فولاد در سال ۹۸ برای تأمین برق مشترکان صنایع به بهره برداری رسید امیدواریم که پست ۱۶۳ کیلو وات ساعت امامزاده و پست سیار مزرعه کلانتر هم در تابستان وارد چرخه مدار شود.
صباغزادگان خاطر نشان کرد: در سال ۹۷، ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلو وات ساعت در استان یزد برق مصرف شده است که از این رقم چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلو وات ساعت آن توسط صنایع بزرگ استفاده شد.
وی با اشاره به سهم بخش خصوصی در صنعت برق استان ادامه داد: ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی احداث شده است در استان بستر سرمایه گذاری در صنعت برق وجود دارد.
این مسوول ظرفیت نیروگاههای بخاری استان را ۲ هزار و ۷۰۰ مگاوات بیان کرد و گفت: یکهزار مگاوات توسط بخش دولتی و مابقی از سوی بخش خصوصی ایجاد شده است و نیروگاه های استان یزد میتوانندبه همه صنایع کشور برق به فروش برسانند و این کار هم انجام میشود.
وی افزود: در یزدشبکه فشار قوی ۴۰۰ و ۲۰۰ کیلو وات بسیار توانمند و پر قدرتی وجود دارد با پنج تا استان ارتباط خوبی با خط ۴۰۰ کیلو وات دارند به همین دلیل زمینه جذب سرمایه گذار فراهم شده است.
خاموش کردن یک لامپ برابر با صرفه جویی یکهزار مگاوات برق
مدیر عامل شرکت برق منطقهای یزد نقش مردم برای صرفه جویی بسیار حانز اهمیت است گفت: پایداری و تدوام شبکه برق استان به خاطر همکاری مردم است.
وی مصارف برق در بخش صنعتی، خانگی، کشاورزی، تجاری و عمومی به ترتیب ۷۵، ۱۱، هشت و سه درصد بیان کرد و افزود: سه درصد باقی مانده هم در بخش عمومی استفاده میشود.
صباغزادگان اوج مصرف برق در استان را از ساعت ۱۲ تا ۱۸ بعد از ظهر و از ساعت ۲۰ تا ۲۴ شب ذکر و اظهار داشت: این مدت زمانی پیک بار برق استان افزایش مییابد بنابراین از همه مردم میخواهیم در این زمان مدیریت مصرف داشته باشند.
وی در پایان از همکاری و تعامل خبرگزاری ایرنا مرکز یزد در اطلاع رسانی اخبار صنعت برق تقدیر و اضافه کرد: امیدواریم که این ارتباط همچون گذشته تدوام داشته باشد.
از یکم تا هفت تیرماه هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق در نظر گرفته شده است.
۲۰۸۸/۶۱۹۷