خبرنگار این شبکه خبری در تهران روز دوشنبه درباره تحولات اخیر در منطقه گفت: پاسخ و پیامهای مختلفی از سوی ایران ارسال شده، از یک طرف "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران، رئیس جمهوری آمریکا را به خاطر آنکه بر خلاف مشاوران تندرو و دیگر متحدان خود عمل کرده و دستور حمله را متوقف ساخته، به نوعی ستود و از سوی دیگر به آمریکا نسبت به هرگونه تحرکی و پیامدهای آتی آن هشدار داد.
این شبکه تلویزیونی افزود: نکتهای که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل در دیدار مشترک خبری روزگذشته (یکشنبه) با "جان بولتون" مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا به آن اشاره نکرد، اقدام (ادعایی) ترامپ در توقف حمله به ایران بود.
این شبکه خبری از نتانیاهو و بولتون به عنوان چهرههای تندرو در قبال سیاست ایران یاد کرد وافزود: هر دو همانطوری که انتظار میرفت به قدردانی از یکدیگر و روابط دوجانبه پرداخته و سپس گفتههای خود را به حمله به ایران اختصاص دادند.
نتانیاهو از اعمال تحریمهای بیشتر بر ایران حمایت و بولتون نیز هشدار داد که گزینههای نظامی از روی میز کنار گذاشته نشده است.
سی ان ان ادامه داد: نکته حائز اهمیت، گفت وگوهای بولتون با همتایان روس وی است که از امروز آغاز میشود که بیشتر درباره ایران و حضور آن در سوریه است و اما مشکل اینجا است که روسها در مقایسه با اسرائیل و آمریکا، بیشتر طرف ایران قرار دارند.
در همین حال رئیس جمهوری آمریکا تکرار کرده که خواهان مذاکره با ایران بدون پیش شرط است و تاکید داشته که ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد.
به گزارش سی ان ان، ترامپ در مصاحبه با شبکه تلویزیونی"ان. بی. سی" در این باره گفت: من هم با "باز"ها (مشاوران جنگ طلب) و هم با "کبوتر"ها (مشاوران میانه رو) کار میکنم، بله بولتون یک تندرو است و اگر با او باشد با تمام دنیا در میافتد.
سی ان ان آنگاه با چینش این اخبار، از "فردریک پلتن" خبرنگار خود در تهران واکنش ایران را در این زمینه جویا شد.
خبرنگار سی ان ان گزارش داد: پاسخ و پیامهای مختلفی از سوی ایران ارسال شده، از یک طرف "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران، رئیس جمهوری آمریکا را به خاطر آنکه بر خلاف مشاوران تندرو و دیگر متحدان خود عمل کرده و دستور حمله را متوقف ساخته، به نوعی ستود.
اشاره خبرنگار سی ان ان به توئیت روز گذشته ظریف و واکنش وی به تلاش "تیم بی" برای افزایش تنش میان ایران و آمریکا است.
وزیر امور خارجه ایران در این توئیت تصریح کرد: شواهد بیشتر (شامل ورود پهپاد جاسوسی MQ۹ به آبهای سرزمینی ایران در ۲۶ ماه می، خرید قایقهای تندرو و تماسهای تلفنی برای برنامهریزی انتساب حمله به کشتیها به ایران) نشان میدهد که «تیم بی» چند لحظه تا انداختن دونالد ترامپ به تله جنگ فاصله داشته است. خردورزی مانع از این شد؛ ولی تروریسم اقتصادی تنش به بار میآورد.
پلتن ادامه داد: در همین حال ایران به آمریکا نسبت به هرگونه حمله آتی این کشور و پیامدهای مهیب آن هشدار داده است.
وی افزود: ظریف گفت نشانههایی وجود دارد که "تیم بی" ترامپ را برای حمله نظامی به ایران زیر ضربات مشت خود قرار دادند، تیمی که ظریف به آن اشاره دارد بولتون، بن سلمان، بن زائد و بنیامین نتانیاهو هستند.
خبرنگار سی ان ان تصریح کرد: از سوی دیگر فرماندهان عالی نظامی ایران به آمریکا هشدار دادند که در صورت درگیری به ایران با پاسخ بزرگی مواجه خواهد شد که به گفته آنان شرایط به وضعیتی غیر قابل مهار در خواهد آمد.
پلتن ادامه داد: یک درگیری محدود آمریکا به ایران با یک پاسخ بزرگی همراه است که احتمالاً فقط ایران در آن دخیل نخواهد بود بلکه دیگر نیروهای هوادار ایران که سراسر منطقه را تحت کنترل خود دارند، با آمریکا درگیر خواهند شد.