آئین نمادین آغاز فعالیت پایگاههای سنجش سلامت استان کردستان با حضور مسئولان آموزش و پرورش استان و اعضای شورای اسلامی شهر سنندج روز دوشنبه در دبستان فجر برگزار شد.
در این آئین پایگاه سنجش سلامت نوآموزان به صورت نمادین در این مدرسه افتتاح شد و تعدادی از نوآموزان از لحاظ بینایی، شنوایی، سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در این آئین اظهار داشت: برنامه سنجش اقدامی مناسب در راستای غربالگری، ساماندهی درست نوآموزان بدو ورود به دبستان و مداخلات به هنگام در حوزه درمان برای تمام نوآموزان است که قریب به ۲ ماه طول میکشد.
رشید قربانی افزود: خانوادهها باید براساس زمان بندیهای انجام شده و در وقت تعیین شده برای سنجش سلامت فرزندان خود به پایگاهها مراجعه کنند و با این کار از سلامت جسمانی آنان آگاهی یافته و با اطمینان فرزندان خود را وارد فعالیتهای آموزشی کنند.
وی اضافه کرد: در این برنامه سنجش، دانش آموزان دارای مشکل در بخشهای مختلف به مراکز تخصصی ارجاع داده شده و تحت درمان قرار میگیرند، ضمن اینکه دانش آموزان زیادی هستند که دارای اختلالاتی بوده اند که تحت درمان قرار گرفته و در مدارس عادی ثبت نام شده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه سنجش سلامت جسمانی در واقع یک برنامه جامع و کامل است که تأثیر آن در نهایت به نفع دانش آموزان خواهد بود، ابراز امیدواری کرد، که در این برنامه تعداد کمی دانش آموز در شرایط خاص قرار گیرند و همچنین خانوادهها سنجش فرزندان خود را به روزهای آخر موکول نکنند.
وی یادآور شد: رسالت اصلی آموزش و پرورش این است که به هیچ عنوان اجازه ندهیم دانش آموزی از سیستم آموزشی خارج شود و حتی دانش آموزان با نیازهای ویژه و با هر شرایطی باید زیرپوشش سیستم قرار بگیرند.
سلامت ۲۷ نوآموز کردستانی سنجش میشود
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان نیز در این آئین گفت: امروزه هیچ سیستمی در دنیا وجود ندارد که نوآموزان آن بدون غربالگری وارد سیستم آموزشی شوند و این مهم در کشور ایران نیز ۲۶ سال است که اجرا میشود.
خلیل رنجبر با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای این طرح برقراری عدالت آموزشی در میان دانش آموزان است، افزود: بر اساس پیش بینیهای انجام شده امسال در این برنامه وضعیت سلامتی ۲۷ هزار نوآموز در استان سنجش میشود.
وی اضافه کرد: در این برنامه آمادگی تحصیلی، میزان شنوایی، بینایی، مسائل بهداشتی، وضعیت بهداشت دهان و دندان، قد و وزن، تشخیص و شناسایی به موقع نارسایی جسمی و ذهنی کودکان، میزان شیوع اختلالات جسمی و روحی و تشخیص نوآموزان طیف اُتیسم بررسی میشود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان اظهار داشت: اگر نوآموزی در سنجش انجام شده مشکوک به مشکلاتی در زمینههای مختلف شنوایی، بینایی و غیره تشخیص داده شود برای پیگیری و بررسی بیشتر به پایگاههای تخصصی ارجاع داده میشود.
وی با بیان اینکه طرح سنجش از امروز در ۱۶ پایگاه آغاز میشود، گفت: تجهیزات مورد نیاز پایگاههای سنجش نیز آماده شده و قبل از اجرای طرح دوره آموزشی ۲ روزه برای آزمایندگان پایگاهها برگزار شده است.
رنجبر با اشاره به زمان و نحوه نوبت دهی نوآموزان برای سنجش افزود: در زمان ثبت نام دانش آموزان در مدارس از طریق سامانه سناد که با سامانه سنجش لینک شده زمان و ساعت دقیق و حتی مکان پایگاه به اولیا اعلام شده است.
وی با بیان اینکه والدین باید در مهلت مقرر با در دست داشتن مدارک لازم به پایگاه مور نظر مراجعه کنند یادآور شد: هزینه انجام سنجش ۳۰۰ هزار ریال است که والدین هنگام سنجش از طریق دستگاه پوز در محل پایگاه آن را پرداخت میکنند.
سال گذشته وضعیت سلامت جسمانی ۲۶ هزار و ۵۱۴ نفر مورد سنجش قرار گرفتند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۴۶۴ نو آموز بدو ورود به دبستان و ۱۰ هزار و ۵۰ نفر نیز نوآموزان پیش دبستانی بودند.
۷۳۴۸ / ۳۰۳۴