بر اساس این گزارش، صادرات چای هند به ایران در فاصله زمانی ژانویه تا آوریل (دی ۱۳۹۷ تا اواسط اردیبهشت ۱۳۹۸) به ۲۲ میلیون کیلوگرم رسید که این رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۹ میلیون کیلو گرم بوده حدود یک ونیم برابرافزایش یافته است.
با وجود اینکه دولت هند از سوی آمریکا تحت فشار است تا به سبب تشدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران، از انجام معاملات تجاری با ایران پرهیز کند، اما دولت هند از ۳۱ میلیون کیلوگرم چای صادارتی ارتدوکس خود در سال ۲۰۱۸، ۷۲.۵ درصد از آنها را فقط به ایران فرستاده است.
پریمال شاه، معاون بین الملل "گروه تجارت بین المللی ام کی" هند در این خصوص گفت که اگرچه تحریم آمریکا بر ایران تأثیر نامطلوبی بر صادارت هند به ایران داشته است، با این وجود هنوز بسیاری از تجار بین المللی سعی میکنند از طرف همتایان ایرانی خود از هند چای خریده و به ایران صادر کنند.
وی گفت: اگرچه سریلانکا نیز یکی از صادرکنندگان چای به ایران است، اما گرانی تا ۱، ۵ دلاری چای سریلانکا موجب شده است تا چای ایالت آسام و کلکته همچنان بیش از هر کشوری به ایران صادر شود.
شاه همچنین پیش بینی کرد که صادارت چای هند به ایران در سال ۲۰۱۹ نیز نسبت به سال ۲۰۱۸ همچنان افزایش داشته باشد چرا که این محصول از قبل پیش فروش شده بود و تجار همچنان سعی میکنند از مجاری قانونی و حتی غیر متعارف محمولههای تجاری خود را به ایران برسانند، اما با این وجود احتمال میرود صادرات چای در سال ۲۰۲۰ به ایران کاهش یابد.
وی گفت: اگرچه طی سالهای متوالی روسیه بزرگترین وارد کننده چای هند بوده است، اما افزایش تقاضای ایران برای این محصول تجاری هند موجب شده است، چنانچه تحریمهای آمریکا علیه ایران بیشتر شود، تولید چای نیز در هند با چالشی بزرگ مواجه خواهد شد.