رحمت الله کاشی روز دوشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: کشت زعفران از جمله کشتهای کم آب بر و سازگار با اقلیم منطقه است و با راه اندازی زنجیره یکپارچه زعفران، تمام مراحل کاشت، داشت، برداشت تا فرآوری، بسته بندی، خرید و فروش از طریق زنجیره انجام میشود.
وی ادامه داد: فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی حلقه مفقوده ایجاد ارزش افزوده است و به زودی در استان سمنان فرآیند فرآوری و بستهبندی زعفران، سرگل و گل این گیاه ارزشمند و انواع فرآوردههای آن انجام میشود.
مدیر صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطر نشان کرد: واحد فرآوری و بسته بندی این زنجیره تولید مستقر در شهرک صنعتی شاهرود و عملیات کاشت، داشت و برداشت و ارائه خدمات مکانیزاسیون مرتبط با طرح این زنجیره در منطقه پشت بسطام، واقع است.
کاشی یادآور شد: سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز برای راه اندازی زنجیره یکپارچه تولید زعفران، ۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی با بیان اینکه ماشین آلات بخش فرآوری زعفران از تولیدات داخلی است، تصریح کرد: ارزش ماشین آلات این زنجیره تولید به ۱۰ میلیارد ریال میرسد.
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ماشینآلات مورد نیاز بخش مکانیزاسیون شامل تراکتور 485 ITM ، چیزل پیلر ۷ شاخه غلتک دار، روتیواتور، زعفران کار، کودپاشی ۳ تن، سم پاشی ۷۰۰ لیتری سوار شونده با سرمایهای معادل ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال است.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار آن اراضی باغی، ۱۱۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.
۷۳۴۲/۷۴۰۸