کرمان - ایرنا - برخی شهروندان کرمانی با گلایه مندی از وضعیت کم آبی،در حالی تابستانی داغ با گرمای۴۰ درجه را سپری می کنند که علت کاهش فشار و قطعی آب برخی مناطق از سوی مسئولان شرکت آبفای استان، عدم مدیریت مصرف آب اعلام شده است.

شهروندان کرمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار نگرانی از ادامه این وضعیت افزودند: طی چند روز گذشته با رو به گرمی نهادن هوای کرمان قطعی، فشار کم و ضعیف مداوم آب موجب گردیده که قادر به استفاده از کولرهای آبی خود، استحمام و حتی آب مورد نیاز برای پخت و پز نباشند.

متولیان امور آبرسانی و تامین آب شرب شهر علت اصلی این موضوع را قطعی برق جمعه ۲ هفته گذشته اعلام می کنند که این امر موجب خالی شدن مخازن آب شهری شده و این مخازن در فصل تابستان با افزایش مصرف آب و مدیریت نشدن مصرف، تاکنون پر نشده اند.

کم آبی های متوالی استان کرمان طی سال های گذشته در فصل تابستان موجب جیره بندی آب می شد اما امسال آب و فاضلاب شهری کرمان اعلام کرده که به علت فرسوده بودن لوله ها و احتمال شکستگی آن، آب به صورت منطقه ای قطع نمی شود و با فشار کمتر در سراسر شهر جریان داد.

بسیاری از مردم شهر کرمان از جمله در بلوار امام حسین، شهرک مطهری، شهرک باهنر، خیابان امام جمعه و بخشی از ساکنان همجوار با بلوار جمهوری می گویند: حدود ۲هفته است که قطعی و فشار کم اب زندگی را بر آنان سخت کرده است و این در حالیست که روز به روز هم بر گرمی هوا افزوده می شود.

زندگی در تابستان داغ کرمان بدون آب امکانپذیر نیست

یکی از کسبه و ساکنان خیابان امام جمعه کرمان به خبرنگار ایرنا گفت: تاب تحمل تابستان داغ کرمان با گرمای بیش از ۴۰ درجه بدون آب امکان پذیر نیست و از مسئولان می خواهیم هر چه سریعتر فکری به حال مردم بکنند.

وحید توکلی فیلم کوتاهی از قطعی آب در منزل مسکونی خود را به نمایش گذاشت و افزود: بیش از ۲ هفته آبی از لوله ها جاری نشده و ما در کولر، استحمام، پخت و پز و حتی آب شرب مشکل داریم.

این شهروند کرمانی تصریح کرد: مسئولان ملی و استانی باید وضعیت کم آبی کرمان را در اولویت فعالیت های خود قرار دهند و به سرعت فکر چاره باشند.

ما آب می خواهیم

شهروند دیگر کرمانی با بیان اینکه ما آب می خواهیم گفت: هفته ای چند مرحله آب در بلوار جمهوری کرمان در فصل گرما قطع می شود که طی ۲ هفته گذشته این وضعیت وخیم تر شده و برای رفع این مشکل برخی منازل مسکونی از مخازن آب استفاده می کنند که با وضعیت نداشتن فشار آب، مخازن نیز پاسخگو نیست.

مسلم ایرانمنش عنوان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از وسایل زندگی به آب نیازمندند در فصل گرم سال مشکلات عدیده ای در زندگی مردم کرمان به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه در شرایط کم آبی کنونی سه مخزن آب در مجتمع مسکونی خود اضافه کردیم با این حال با مشکل کم آبی روبرو هستیم گفت: فشار آب شهر کرمان در شرایط عادی نیز بسیار اندک است و با سکونت در طبقه سوم یک مجتمع دائم با این مشکل روبرو هستیم.

این شهروند ساکن شهرک مطهری کرمان بیان کرد: پروژه انتقال آب شهر کرمان از سد صفارود با وجود هزینه فراوان آب کرمان را تامین نخواهد کرد زیرا شغل مردم جنوب غربی استان بیشتر کشاورزی و به آب مربوط است و این طرح در سال های پر آبی تنها می تواند بخشی از آب مورد نیاز کرمان را تامین کند.

مشکل آب آشامیدنی کرمان همچنان پابرجا است

شهروند دیگر کرمانی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مشکل کم آبی در تابستان های استان کرمان هر سال وجود دارد و روزانه بخشی از آب مناطق مختلف کرمان قطع می شود و علت این امر خشکسالی نیست.

ابوذر رجبی افزود: بخشی از مشکل کم آبی مربوط به مسئولان است که برای مواقع اینچنینی برنامه ریزی صحیحی ندارند و برنامه ها مقطعی است.

وی گفت: بخش دیگری از این مشکل به مردم برمی گردد زیرا فرهنگ صرفه جویی و مصرف بهینه در کرمان وجود ندارد و استفاده از آب در این استان بیش از حد متوسط دنیا است.

این شهروند کرمانی تصریح کرد: مسئولان هر سال وعده می دهند این مشکل رفع می شود و برای کم آبی برنامه ریزی شده است اما آب آشامیدنی کرمان همچنان با پرجا است.

قطعی برق موجب تخلیه مخازن آب کرمان شده است

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان نیز با اشاره به وجود ۱۷۴ هزار مترمکعب منبع آب در کرمان اظهار داشت: قطعی برق روز جمعه ۲ هفته گذشته موجب تخلیه مخزن های آب شهر کرمان شده و آبگیری مجدد این مخازن زمان بر است و بدون مدیریت مصرف جبران نخواهد شد.

حسین غفاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه آب طی سه روز گذشته به سطح ایستابی خود رسیده است اما مردم باید ضمن صرفه جویی در مصرف، مانع قطعی آب در دیگر مناطق شهر کرمان شوند.
وی با اشاره به گزارش های رسیده از فشار آب اندک در شهرک مطهری و باهنر، بلوار امام حسین و خیابان امام جمعه کرمان گفت: شرکت آبفای کرمان با توجه به گرمی هوا، آب را به صورت منطقه ای قطع نمی کند و مدیریت فشار انجام می دهد، به این صورت که آب با فشار کمتر در تمامی سطح شهر وصل است و با صرفه جویی در مصرف، آب به تمامی مناطق کرمان می رسد.

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کرمان تصریح کرد: در صورتی که مردم صرفه جویی در مصرف آب داشته باشند، تابستان امسال مشکل کم آبی در استان نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: مشکل فشار آب آشامیدنی و کم آبی برخی مناطق کرمان رفته رفته بهتر می شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

غفاری تصریح کرد: همچنان مشکل فشار و قطعی آب در برخی مناطق شهری کرمان و طبقات دوم، سوم و چهارم احساس می شود و مردم با قرار دادن مخزن آب و موتور پمپ در منازل مسکونی خود این مشکل را احساس نخواهند کرد.

دستگاه های حساس از برق اضطراری استفاده کنند

مدیر شرکت توزیع نیروی برق کرمان گفت: تمامی دستگاه های مهم و حساس که باید برقشان تامین شود در راستای برنامه های پدافند غیرعامل ملزم هستند دیزل ژنراتور و مولد برق اضطراری برای مواقع ضروری داشته باشند و تامین برق به عنوان یک تکلیف باید در این دستگاه ها لحاظ شود.

سیدمحمدجواد جهادی افزود: برق پمپ های آب و خطوط شرکت آب و فاضلاب به هیچ عنوان توسط شرکت توزیع نیروی برق کرمان قطع نمی شود تا آب شرب مردم در تمامی شهرهای این استان تامین شود.

وی عنوان کرد: شرکت آب و فاضلاب شهرستان کرمان به صورت اختصاصی یک فیدر فشار متوسط از پست برق توکل آباد دارد و موازین اندازه گیری داخل پست و تعمیر سرویس و نگهداری بر عهده این شرکت است و ما دخل و تصرفی در آن نداریم.

مدیر شرکت توزیع نیروی برق شهرستان کرمان گفت: جمعه ۲ هفته گذشته شرکت برق منطقه ای تعمیراتی در پست توکل آباد داشته که به علت این تعمیرات، خاموشی در منطقه اعمال شده است.

وی با بیان اینکه پیک مصرف آب و برق در گرمای تابستان همزمان است و مدیریت مصرف در این راستا انجام می شود افزود: به مشترکان و شهروندان توصیه می شود برنامه های مدیریت مصرف برق و آب را اجرایی کنند که در ساعات اوج مصرف دچار مشکلی نشویم.

با توجه به مطالب گفته شده باید گفت که در شرایط کنونی شهروندان محلات مختلف کرمان از متولیان امور آب شهری انتظار دارند که آب مورد نیازشان را چون ماههای و سالهای قبل یا در قالب جیره بندی و یا دیگر روشهای ممکن تامین کنند تا بتوانند این تابستان داغ را چون گذشته پشت سر نهند.

اما آنچه از گفته های متولیان امور آب در گفت و گو با رسانه ها طی روزهای اخیر برمی آید حکایت از این دارد که برخی مدیران هنوز در چهل سالگی انقلاب هنوز حاضر نیستند از آزمون و خطا دست بردارند و نمونه آن را در همین دوری گزیدن از جیره بندی آب که روشی معمول و قابل اتکا در شرایط دشوار بی آبی است می توان جستجو کرد.

اینکه ما بمنظور کاهش مصرف آب و گاهاً به علت فرسودگی شبکه های درون شهری مدیریت آب با فشار کم را بر جیره بندی آب ترجیح و اولویت دهیم قطعاً حاصلی جز همین نارضایتی و ناخشنودی مردم از وضع موجود آبرسانی نخواهد داشت.

گزارش: حامد سالاری

۷۴۲۰/ ۵۰۵۴