اسفندیار خزایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: استفاده از تجهیزات نوین شامل پهپاد، مسئولان منابع طبیعی را در مدیریت عرصه های زیر مجموعه این اداره کل کمک می کند.
وی اضافه کرد: همچنین با بهره گیری از این دستگاه، عاملان بروز آتش در عرصه های منابع طبیعی شناسایی شده و به مرجع قضائی معرفی می شوند.
۶ هکتار از عرصه های طبیعی تبه عباس آباد خاکستر شد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان یادآوری کرد: طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری در ۲ فقره آتش سوزی حدود ۶ هکتار از اراضی تپه عباس آباد شهر همدان تبدیل به خاکستر شد.
خزایی افزود: هر چند اسناد اراضی این محل به نام اداره کل راه و شهرسازی انتقال یافته است اما به علت مجاورت با عرصه های طبیعی و به منظور جلوگیری از سرایت آتش به این مراتع، یگان حفاظت منابع طبیعی همدان برای مهار آتش وارد عمل شد.
وی گفت: بلند شدن همزمان دود از چند نقطه، احتمال عمدی بودن آتش سوزی را بیشتر می کند با این وجود نمی توان به طور قطع عمدی بودن آتش سوزی در تپه عباس آباد را تایید کرد هر چند تاثیر عامل انسانی در این آتش سوزی قطعی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار داشت: برخی از افراد به علت داشتن تنش با دامداران اقدام به آتش زدن مراتع کرده یا گردشگران پس از روشن کردن آتش برای پخت غذا آنها را نیمه خاموش رها می کنند.
احتمال عمدی بودن آتش سوزی
خزایی ادامه داد: برای مهار آتش در تپه عباس آباد، یگان هایی از سپاه و تیپ زرهی ارتش به کمک منابع طبیعی آمدند و این آتش پس از پنج ساعت تلاش ساعت ۱۷ روز گذشته مهار شد.
وی بیان کرد: با توجه به بارش های فروردین ماه، افزایش شمار گیاهان یکساله و گرم شدن هوای همدان، اراضی این استان مستعد آتش سوزی شدند.
مدیرکل منابع طبیعی همدان از شهروندان و طبیعت گردان خواست از افروختن آتش در طبیعت پرهیز کنند و تاکید کرد: منابع طبیعی در برخورد با افرادی که عمدی اقدام به آتش افروزی می کنند به هبچ وجه گذشت نمی کند.
خزایی خاطر نشان کرد: طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی متخلفان و تخریب کنندگان عرصه های طبیعی به تحمل حبس مکوم می شوند.
طبق آخرین آمار ۲۶ هکتار از اراضی این استان امسال در هفت فقره آتش سوزی دچار حریق شدند.
۷۵۲۶/۲۰۹۰