شبکه خبری "ان دی تی وی" اعلام کرد، هند هنوز در خصوص ادامه همکاری با شرکت هواوی تصمیم گیری نکرده است. پیش از این راوی شانکار پراساد وزیر ارتباطات هند اعلام کرده بود که دهلی نو دارای نگرانیهای امنیتی در استفاده از فناوری اینترنت پر سرعت نسل پنج شرکت هواوی است.
شرکت هواوی در بیانیهای گفت: دولت هند و همچنین هر دولت دیگر باید برای محافظت از شبکههای ارتباطی و دادههای خود یک موضع آزاد اتخاذ کند. رسیدگی به ریسک امنیت سایبری از طریق یک رویکرد بر مبنای وقایع و مدارک ضروری است.
وزارت امور خارجه چین نیز هفته گذشته اعلام کرده بود که هند باید بدون توجه به تبلیغات آمریکا، در خصوص استفاده از تکنولوژی شرکت هواوی تصمیم گیری کند.
شرکت هواوی اعلام کرده است که در دو دهه گذشته این شرکت با هند همکاری کامل داشته است و توانسته است اعتماد سازمانهای هندی را به دست آورد.
مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا در ماه جاری در نشست کمیته تجاری هند و آمریکا اعلام کرد که واشنگتن علاقه مند به کمک به هند برای تامین شبکههای اینترنت پر سرعت نسل پنجم و همچنین محافظت از مصرف کنندگان و حریم خصوصی افراد است.
در ماه گذشته، دولت آمریکا شرکت هواوی را در فهرست ممنوعهای قرار داد که بر اساس آن، شرکتهای آمریکایی برای تجارت با این شرکت به مجوز وزارت دارایی آمریکا نیاز خواهند داشت.
هواوی در ردهبندی شرکتهای تولیدکننده تلفن همراه پس از سامسونگ، در جایگاه دوم قرار دارد و بزرگترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در دنیا میباشد.
با وجود تکذیبهای مکرر هواوی در خصوص وجود حفرههای امنیتی در تکنولوژی خود که امکان دسترسی به حریم خصوصی را ممکن میکند، ممنوعیت اعمالشده از سوی دولت آمریکا بر روال کار شرکتهای آمریکایی اثرگذار بوده است و گوگل یکی از اولین شرکتهای آمریکایی بود که به تبعیت از این قانون، حدود یک ماه قبل، کلیه روابط تجاریاش با شرکت هواوی، از جمله خدمات مرتبط با سیستمعامل اندروید، را قطع کرد.