صابر سهرابی دوشنبه سوم تیرماه در جمع خبرنگاران، ترویج کتاب و کتابخوانی را از کلان برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواند و گفت: با این رویکرد در طول چند سال گذشته اقدامات مطلوبی صورت گرفته است که از جمله آن میتوان به انتخاب شهرها و روستاهای دوستدار کتاب و نیز معرفی پایتخت کتاب ایران اشاره کرد.
وی با بیان اینکه استان فارس از این قافله عقب نمانده است، گفت: فارس در دو سال گذشته با راه یافتن شهرهای شیراز و صدرا به مرحله نهایی پایتختی کتاب ایران، نماینده مردم در این رویداد فرهنگی بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه کرد: هماکنون برنامههای متنوعی در نقاط مختلف استان فارس، شهرستانها و روستاها برای ترویج کتاب و کتابخوانی برگزار میشود که بسیار تأثیرگذار بوده است و مورد توجه بزرگان فرهنگ و ادب قرار گرفته است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با بیان اینکه ترویج مطالعه در نسل نوجوان و جوان، اهمیتی بسزا دارد، ابراز داشت: سرمایه گذاری در این حوزه دستاوردهای فرهنگی مطلوبی برای جامعه خواهد داشت.
وی همچنین عنوان کرد: آموزش کار تیمی برای موفقیت در حوزه کتاب و کتابخوانی و گسترش فرهنگ گفت و گو در این زمینه مؤثر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس درباره جام باشگاههای کتابخوانی گفت: با برنامهریزیهای صورتگرفته توسط مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستانها، معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداریها و شهرداریها چشمانتظار دستاوردهایی مطلوب در حوزه فرهنگ و ادب هستیم.
کارگاههای آموزشی جام باشگاههای کتابخوانی با حضور ۴۳ نفر از رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها و ۱۲ نفر از کتابداران و نمایندگان آموزش و پرورش شیراز و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کافه کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به مدت رو روز آغاز به کار کرد.
طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران از سال ۱۳۹۳ آغاز شد و تا کنون پنج دوره متوالی آن برگزار شده است.
این جشنواره برگرفته از طرح انتخاب پایتخت کتاب جهان است که از سال ۲۰۰۱ میلادی از سوی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد (یونسکو) آغاز شده است.
لقب پایتخت کتاب ایران به شهری اعطا میشود که برای تقویت جایگاه کتاب و کتابخوانی تلاشهایی در خور توجه داشته است.
استان فارس از نخستین دوره رقابتهای کسب عنوان پایتختی کتاب ایران در سال ۱۳۹۳ بازماند اما شیراز در دومین دوره این جشنواره در سال ۱۳۹۴ توانست در میان پنج شهر نخست قرار گیرد و در سال ۹۵ به رتبه سوم دست یافت.
در دوره سوم، چهار نامزد از استان فارس برای شرکت در رقابتها معرفی شدند و علاوه بر شیراز، شهرهای اوز لارستان، صدرا شیراز و آباده نیز در این جمع قرار گرفتند.
در دوره چهارم این رویداد، شهر صدرا موفق به کسب عنوان شهر خلاق کتابخوان شد و شهر کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران برگزیده شد.
در دوره پنجم، شیراز، اوز لارستان و صدرا از استان فارس برای کسب عنوان پایتختی کتاب ایران در جمع نامزدهای نهایی قرار گرفتند، همچنین ۲ روستای جایدشت از توابع شهرستان فیروزآباد و روستای کریشکی از توابع شهرستان لارستان توانستند به جمع ١٠ روستای برگزیده نهایی جشنواره روستاها و شهرهای دوستدار کتاب راه یابند.
۹۸۸۵ /۱۸۷۶