تهران- ایرنا- محققان موفق به شناسایی ویروس‌هایی شدند که در اسفنج آسپزخانه وجود دارند و قادر به نابودی برخی باکتری‌های مقاوم به دارو هستند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، مقاومت ضد میکروبی به مقاومت یک میکروارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضد میکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته می‌شود. زمانی که این میکروارگانیسم‌ها نسبت به داروهای ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی اثر می‌شوند، عفونت در بدن باقی می‌ماند و به راحتی منتقل می‌شود.
درمان بسیاری از بیماری‌های کشنده مانند سل، فقط با آنتی‌بیوتیک امکان‌پذیر است و همین یک مورد نشان می‌دهد مقاومت در برابر این گروه درمانی تا چه اندازه می‌تواند خطرناک باشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک که سبب عفونت‌های شایعی مانند عفونت‌های دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونت‌های خون می‌شوند، وجود دارند. ناکارا بودن دارو نسبت به عفونت به معنای افزایش نرخ ناتوانی و مرگ و تحمیل هزینه‌های هنگفت در حوزه بهداشت است.
تحقیقات گسترده‌ای به منظور راهکار مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک در سراسر جهان وجود دارد.
محققان مؤسسه فناوری نیویورک به تازگی دریافته‌اند که باکتیروفاژها که به اختصار فاژ نامیده می‌شوند، راهکار مناسبی برای نابودی باکتری‌ها مقاوم به دارو هستند. فاژها به ویروس‌هایی گفته می‌شود که باکتری‌ها را آلوده می‌کنند. بر اساس این مطالعات در اسفنج آشپزخانه جمعیت زیادی فاژ وجود دارد. در واقع اسفنج آشپزخانه به دلیل تماس با ظروف و سطوح آلوده، حاوی مجموعه‌ای عظیم از باکتری هاست. محققان با بررسی اسفنج آشپزخانه موفق به شناسایی دو فاژ شدند که توانایی مقابله با باکتری‌های خانواده Enterobacteriaceae را دارد و در عفونت‌های بیمارستانی بسیار شایع است.
تحقیقات همچنان به دنبال فاژهایی با قابلیت نابودی باکتری‌های مضر ادامه دارد.
نتایج این مطالعه در نشست سالانه انجمن میکروبیولوژی آمریکا (ASM) ارائه شده است.