«کورنلیونس آدبار» مشاور سیاسی و تحلیلگر آلمانی که سال ها با نهادهای پژوهش سیاست خارجی این کشور همکاری کرده، احتمال وارد شدن آمریکا به یک جنگ دیگر در منطقه را بسیار دور از ذهن می داند.
وی در مطلبی که برای نشریه دی سایت آلمان نوشته مقایسه وضعیت عراق در سال ۲۰۰۳ را با وضعیت ایران در زمان کنونی اشتباه می داند.
در حالی که اعضای کنگره آمریکا به دولت «دونالد ترامپ» در مورد تکرار سناریوی حمله به عراق، در خصوص ایران هشدار می دهند، این تحلیلگر آلمانی وضعیت این دو کشور را بسیار متفاوت ارزیابی می کند.
او که بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ در ایران زندگی کرده می نویسد: دولت آمریکا در حالی که از توافق هسته ای ۲۰۱۵ با ایران خارج شده، این کشور را متهم به تلاش برای تولید تسلیحات کشتار جمعی می کند.در ارتباط با حمله به تانکرهای نفت در دریای عمان وزیر خارجه آمریکا با استناد به گزارش نهادهای اطلاعاتی که اساساً قابل پیگیری نیست ادعا کرد که ایران عامل آن بوده است و در پس تمام اتهامات از این دست به ایران رد پای «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید که سرمدار حمله نظامی به عراق بود، دیده می شود.
تحلیلگر آلمانی این سوال را مطرح می کند که آیا با گذشت ۱۶ سال از جنگ عراق چنین اتفاقی می تواند تکرار شود؟ وی در توضیح علت پاسخ منفی خود به این سوال می افزاید: شرایط ایران و عراق در این دو برهه به هیچ وجه مشابه نیست؛ اتهام داشتن تسلیحات کشتار جمعی در حالی به عراق منتسب شد که ایران با امضای توافق هسته ای و پایبندی به آن طی سه سال گذشته نشان داده که به دنبال چنین هدفی نیست.
از آن گذشته اوضاع در داخل آمریکا به گونه ای که در دوره حمله به عراق بود، نیست. در سال ۲۰۰۳ اکثریت قریب به اتفاق اطرافیان «جورج دبلیو. بوش» از لزوم حمله نظامی به عراق سخن می گفتند. اما در حال حاضر صدای مخالفان جنگ در بین مقامات آمریکایی بلندتر از موافقان آن است.
در سال های اخیر طولانی شدن حضور آمریکا در عراق، پیدایش داعش و هزینه های سرسام آور جنگ در خاورمیانه که از جیب مالیات دهندگان آمریکایی پرداخت می شود، اعتراضات داخلی زیادی را متوجه دولت این کشور کرده به طوری که ترامپ با تاکید بر همین موضوع و دادن وعده خروج نظامیان کشورش از عراق، موفق به پیروزی در انتخابات آمریکا شد.
کورنلیوس آدبار با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تاکید می کند که ترامپ برای باقی ماندن در کاخ سفید ناچار است که همین رویه را ادامه دهد.
بر این اساس مخالفت با جنگ عراق و تاکید بر بازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشور راهبرد اصلی ترامپ در سیاست خارجی است و از همین رو جنگ با ایران جایی در این راهبرد ندارد.
گفتنی است رویکردهای جنگ طلبانه و دشمنی کور «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا با ایران، به معضلی بزرگ برای کاخ سفید تبدیل شده و دونالد ترامپ همواره تلاش کرده، ضمن تحقیر بولتون، از وی فاصله بگیرد.
رییس جمهوری آمریکا روز شنبه هفته جاری در جمع خبرنگاران در مورد مشاور خود گفت: جان بولتون به عنوان یک جنگ طلب شناخته میشود و کسانی هم در نقطه مقابل او هستند اما در نهایت من هستم که تصمیم میگیرم.