به گزارش ایرنا، محمدصادق بصیری روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: از مجموع سمنهای فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان، ۴۱ سمن در حوزه پیشگیری، ۳۶ سمن در حوزه درمان، چهار سمن در حوزه کاهش آسیب و هشت سمن در حوزه صیانت فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: سمنها به دلیل ماهیت مردمی، ظرفیت بسیار بالایی برای انعکاس آلام و معضلات اجتماعی دارند لذا از این رو نقش آنها بسیار حائز اهمیت است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به وسعت و گستردگی این استان از یک سو و موقعیت جغرافیایی آن از سوی دیگر، تاکید کرد: بدون مشارکت فعال مردم و سازمانهای مردم نهاد نمیتوان به رسالت اصلی خود دست یافت.
بصیری تصریح کرد: نیروهای تلاشگر امنیتی، انتظامی، قضایی و سایر نهادهای دست اندرکار در امر مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان به خوبی در تمام عرصهها قد علم کردهاند و در حد توان خود از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری میکنند که در این راه از جان نیز مایه میگذارند و از این رو استان کرمان در عرصه مبارزه با مواد مخدر از جهات مختلف حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه رشد فزاینده تقاضای مواد مخدر صرف ایران نیست و موضوعی جهانی است، تاکید کرد: حداقل ۲۷۵ میلیون نفر از جمیعت ۱۵ تا ۶۴ سال در جهان حداقل یک بار در سال مواد مخدر و روانگردان مصرف میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با بیان اینکه ۸۰۳ نوع مواد روانگردان و مخدر شناخته شده است، تاکید کرد: کاهش سن مصرف مواد مخدر و رشد شیوع مصرف در نوجوانان و جوانان موضوعی است که در تمامی جوامع موجب دغدغه خاطر مسئولان شده است و از سوی دیگر بهره گیری از شبکههای جهانی و سایبری با هدف فریب فرهنگی و جذب مشتری موجب اقبال جوانان و نوجوانان به سوی این مواد شده است.
بصیری از افغانستان به عنوان مهمترین نقطه آلوده در خاورمیانه یاد کرد و گفت: میزان تولید مواد مخدر در این کشور رشد ۵۰ برابری داشته و در سالهای اخیر در کنار کشت خشخاش، تولید مواد مخدر شیشه افزایش یافته که به شدت کشور ما و استان کرمان را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با تاکید بر اینکه مواد مخدر از اولویتهای تهاجم فرهنگی و اجتماعی دشمنان است، ادامه داد: موضوع مواد مخدر جنبههای مختلف سیاسی، روانشناختی، خانوادگی، فرقهای، مذهبی و غیره دارد و موجب بروز خسات های فراوانی در حوزههای بهداشتی، اقتصادی، فرهنگی و غیره میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان به وسعت گسترده کویر لوت در استان کرمان اشاره کرد و گفت: تمام وسعت کویر که چندنین برابر برخی کشورها از جمله لبنان است، باید مدیریت شود زیرا یک تهدید بالقوه است و باید این تهدید را به فرصت تبدیل کرد که در این رابطه نیاز به امکانات و وسایل اپتیکی است.
بصیری امنیت مطلوب موجود در استان کرمان را نتیجه پیشبرد مناسب و خوب کارها از سوی مسئولان دانست و تصریح کرد: وجود کویر و اتباع بیگانه ۲ موضوع مهم در موضوع مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهارداشت: ۱۰ درصد جمعیت استان کرمان معادل ۳۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی به ویژه افاغنه هستند بخش عمدهای از این افراد غیرمجاز هستند و باید برخورد مناسب با آنها صورت گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان تصریح کرد: برای حل مشکلات ناشی از وجود کویر و اتباع خارجی در استان کرمان، طرحهای کلان کشوری تدوین شده که در صورت اجرای آنها به نتایج خوبی دست خواهیم یافت.
۷۴۴۰/۳۰۲۹