بیروت- ایرنا- روزنامه لبنانی الاخبار امروز (سه شنبه) در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از زمان سرنگونی پهپاد جاسوسی این کشور در خاک ایران دست بسته مانده است، زیرا نه به دنبال ماجراجویی نظامی است که بر تبلیغات انتخاباتی اش تاثیر بگذارد و نه می تواند پاسخی دهد که متحدانش را مطمئن سازد.

روزنامه "الاخبار" می‌افزاید، آخرین چاره‌ای که به نظر ترامپ در این باره رسید، اعلام تحریم‌های جدیدی است که برای نخستین بار رهبری ایران و دفتر ایشان و برخی از فرماندهان سپاه را شخصاً شامل می‌شود.

این گام به اصطلاح "سمبلیک" ترامپ، بیانگر میزان تنگنای آمریکا و محدود بودن گزینه‌های آن پس از سرنگونی پهپاد این کشور در خاک ایران است، زیرا تحریم‌های جدید واکنش نهایی است که کاخ سفید تهدید کرده بود آن را عملی خواهد کرد.

** برگه‌های برنده ایران

راهبرد دفاعی ایران مبتنی بر سه محور اصلی است: نیروی دریایی، موشک‌های بالستیک و متحدان و دوستان ایران در منطقه.

اشراف ایران به تنگه هرمز که حائز اهمیت راهبردی است و نیز آب‌های خلیج فارس و دریای عمان این کشور را به یک قدرت در این منطقه تبدیل کرده است؛ بنابراین تسلط دریایی بسیار زیاد اولویت دائمی فرماندهان نظامی ایران بوده، زیرا این موقعیت ضمن فراهم کردن امکان تأثیرگذاری گسترده بر اقتصاد جهانی برگه‌های قدرت زیادی در اختیار ایران قرار می‌دهد.

ایران امروز سلاح‌های زیادی از جمله زیردریایی و تعداد زیادی قایق‌های تندرو در اختیار دارد که بنابر آمار موجود بالغ بر ۸۸ قایق است. با در نظر گرفتن این موارد می‌توان به نظریه نظامی نیروی دریای ایران پی برد، زیرا در اختیار داشتن این تعداد قایق متوسط و کوچک حاکی از این است که ایران از نبردی که در اواخر دهه هشتاد با ناوگان پنجم آمریکایی داشت، تجربه کسب کرده است.

اکنون دکترین نظامی نیروی دریایی ایران مبتنی بر استفاده از جغرافیا و شیوه مبارزه متفاوت از دشمن است و از این شیوه برای مبارزه با نیرویی که از نظر تکنولوژی برتری دارد، مانند ناوگان آمریکا استفاده می‌کند.

به هر حال آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز برای نبرد دریایی مزایای زیادی به ایران می بخشد، زیرا تهران معتقد است که می‌تواند در این آب‌های محصور شده با استفاده از سامانه سلاح‌های کوچک و متحرک بر دشمن غالب شود.

در طول سال‌های گذشته نیز نیروی دریایی ارتش و سپاه ایران توانمندی‌های خود را در چهار بخش اصلی گسترش داد که عبارتند از کشتی‌های هجومی و قایق‌های کوچک، مین‌های دریایی، زیردریایی‌های سبک و موشک‌های کروز ضد کشتی.