محمد عرفانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون ظرفیت تصفیه خانه های مشهد معادل ۲۶۳ هزارمتر مکعب در روز است اما به دلیل بارآلودگی بالای فاضلاب بهداشتی تولیدی در این شهر معادل دو سوم این ظرفیت مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل روزانه ۱۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب بهداشتی بسیار بالاتر از استانداردهای فاضلاب بهداشتی در تصفیه خانه ها وارد می شود.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بالا بودن بار آلودگی خارج از استاندارد، موجب می شود پساب خروجی تصفیه خانه نیز از استانداردهای لازم و مورد نظر برخوردار نباشد.
وی افزود: هم اکنون پنج تصفیه خانه در مشهد فعالیت دارند. اغلب مشاهده می شود که میزان BOD و COD به عنوان پارامترهای مهم سنجش آلودگی فاضلاب در فاضلاب تولیدی مشهد بسیار بالا است.
عرفانی ادامه داد: مدیریت فاضلاب بهداشتی مشهد از مسائل مهمی است که با توجه به رشد روز افزون جمعیت ضرورت آن افزایش مییابد. در افق ۱۴۲۰ برای کلانشهر مشهد ظرفیت تصفیه خانه های این کلانشهر باید به ۸۱۴ هزار متر مکعب در روز برسد.
وی گفت: برنامه ریزی های خوبی برای تحقق این افق انجام شده اما ساماندهی فاضلاب بهداشتی تولیدی در مشهد و جلوگیری از اختلاط با سایر فاضلابها امری ضروری است.
کلانشهر مشهد ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارد.
۷۴۹۶/۱۸۵۸