محسن سردشتی بیرجندی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واحد ذخیره سازی شوریجه از سه دستگاه توربوکمپرسور تشکیل شده که این دستگاه ها کار افزایش فشار گاز شیرین برای تزریق به لایه های زیرزمینی به منظور افزایش توان تولید و جبران مصرف گاز در ماه های سرد سال را بر عهده دارد.
وی اظهار داشت: این دستگاه ها شامل یک واحد محرک توربین گازی، یک دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ فشار پایین و یک دستگاه کمپرسور سانتریفیوژ فشار بالا می باشند.
وی گفت: توربو کمپرسورهای یاد شده ساخت شرکت اوکراینی بوده و در ایران فاقد نمایندگی است و طبق دستورالعمل صادره از شرکت سازنده، کمپرسورهای فشار پایین و فشار بالا می بایست هر ۱۲ هزار ساعت کارکرد، بازآمد و به روزرسانی شوند.
سردشتی بیرجندی افزود: با توجه به اینکه کمپرسورهای واحد ذخیره سازی به ۱۲ هزار ساعت کارکرد رسیده بود، تعمیر اساسی این دستگاه ها با تلاش شبانه روزی کارکنان تعمیرات ماشین آلات ذخیره سازی و با صرفه جویی چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال طی چهل روز انجام شد.
وی با بیان اینکه ذخیره سازی گاز در مخازن زیرزمینی روش متداول و شناخته شده در جهان برای جبران تولید گاز و تامین کمبود مصرف در فصول سرد است اظهار داشت: در هشت ماه گرم سال که مصرف گاز کمتر است روزانه تا ۱۲ میلیون متر مکعب گاز در مخزن ذخیره سازی شده و با سرد شدن هوا در فصل زمستان، روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب گاز از مخزن برداشت می شود.
مخزن ذخیره سازی گاز شوریجه با ظرفیت ذخیره سازی ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز، به عنوان بزرگترین مخزن ذخیره سازی گاز خاورمیانه در شهرستان سرخس واقع است.
این شهرستان در ۱۸۵ کیلومتری مشهد قرار دارد.
۷۵۰۷ / ۶۰۵۳