سید ابراهیم علوی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: ۲۵ شهر از این تعداد در نقطه سر به سر و پنج شهر گلبهار، شاندیز، رضویه، قوچان و نیشابور دارای تنش با کسری آب هستند.
وی با اشاره به اجرای پروژه هایی برای تأمین کسری آب نظیر حفر و تجهیز ۳۰ حلقه چاه اظهار داشت: متوسط مصرف ماهیانه هر مشترک در استان ۱۵ متر مکعب است که ۴۹ درصد مشترکان این الگو را رعایت می کنند و ۵۱ درصد بیشتر از این الگو مصرف دارند.
وی گفت: سالانه ۵۹۰ میلیون متر مکعب آب در حوزه شرب و بهداشتی استان مصرف میشود که ۱۶۵ میلیون متر مکعب از این مقدار سهم شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ۷۳ شهر است.
علوی افزود: برای تأمین آب در استان وابستگی شدید به منابع زیرزمینی وجود دارد لذا مراقبت از این منابع باید بیش از سالهای گذشته باشد.
۳۲ درصد آب بدون درآمد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی میزان آب بدون درآمد در ۷۳ شهر خراسان رضوی را ۳۲ درصد عنوان کرد و اظهار داشت: ۱۶ درصد از این میزان هدر رفت واقعی آب است.
وی با بیان اینکه کمبود اعتبار از مهمترین مشکلات شرکتهای آب و فاضلاب است گفت: اعتبارات عمرانی این شرکت در سال گذشته یکهزار و ۱۱۰ میلیارد ریال بود که ۷۴۰ میلیارد ریال از این مبلغ تخصیص یافت و این شرکت هم اکنون یکهزار میلیارد ریال بدهی دارد.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۸۵ عنوان پروژه توسط این شرکت در حال اجراست و در حوزه فاضلاب نیز ۳۰ درصد جمعیت شهری استان و معادل ۵۴۳ هزار نفر زیرپوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند.
علوی اظهار داشت: اجرای پروژه های جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه های فاضلاب در ۱۴ شهر و پروژه های تأمین آب اضطراری شهرهای سبزوار، طرقبه و شاندیز از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی در دستور کار است.
۷۳ شهر استان به جز مشهد با جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر زیرپوشش خدمات آبرسانی شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
۷۵۰۵/ ۶۰۵۳