به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر امید عبدی روز سه شنبه در همایش حافظان سلامت که در بیمارستان آیت الله طالقانی کرمانشاه برگزار شد، افزود: پوسیدگی دندان، پوکی استخوان، تشدید آلزایمر، رشد نیافتن کودکان و کوتاهی قد، فشار خون، کاهش ضریب هوشی و حافظه از عوامل مهم مصرف شکر است که باید حساسیت و آگاهی جامعه را نسبت به مصرف آن بالا ببریم و هشدار دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون چهار هزار انواع ترکیبات شیمیایی برای ماندگاری رنگ و طعم مواد غذایی و آشامیدنی در جهان کشف شده گفت: باید بسیار مراقب باشیم و از خوراکیهای سالمتر و طبیعیتر استفاده کنیم.
او در ادامه با بیان اینکه در ایران در مصرف موادغذایی غیرسالم مانند شیرینیها، نوشابه، نمک، روغن و غیره چند برابر میانگین استاندارد جهانی بیشتر مصرف میکنیم ولی در عوض در مصرف مواد غذایی مفید مانند لبنیات، سبزیجات و غیره از میانگین جهانی در رتبه پایینتری هستیم.
عبدی با اشاره به استفاده روغن ترانس در تولید شیرینیها و شکر در تولید آبمیوه از طرح حافظان سلامت برای جلوگیری از ورود این اقلام به بیمارستانها حمایت کرد و افزود: این اقلام خود ۷۰ درصد ریشه بیماریها هستند و آنوقت برای بیمار هم آنها به عنوان سوغات آورده میشود.
وی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم در باره مصرف غذاهای سالم را بسیار ضروری دانست و گفت: اگر سرانه مصرف شیرینی و قند و نمک در جامعه به همین منوال باشد چند سال دیگر با موج زیادی از بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطان مواجه خواهیم شد.
طرح حافظان سلامت از ۱۵ تیرماه با ابتکار دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در بیمارستانهای دولتی به منظور جلوگیری از ورود شیرینی و آبمیوه صنعتی به بیمارستانها اجرا خواهد شد و هدف از اجرای این طرح، آگاهی رسانی به افراد جامعه در خصوص مضرات بی شمار مصرف شیرینیها است.
۳۲۰۹/۸۰۶۶