به گزارش ایرنا، محمدرضا جوادی یگانه روز سه شنبه در نشست خبری تشریح شرایط برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها با اشاره به آغاز ثبت نام شورایاریها از روز گذشته (سوم تیر) افزود: این انتخابات در ۳۵۲ محله شهر تهران برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت نام و بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شورایاریها به صورت مکانیزه و از طریق اتوماسیون انجام میشود.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران اضافه کرد: داشتن حداقل و حداکثر سن، ساکن یا شاغل محله بودن و حداقل مدرک تحصیلی از جمله شرایط نامزدی است که به صورت خوداظهاری از داوطلبان گرفته میشود.
وی با بیان اینکه در این دوره ۲ مصوبه توسط شورای اسلامی شهر به آیین نامه شورایاریها اضافه شد اظهارداشت: نداشتن حق دخالت در امور اجرایی، اداری و مالی مدیریت شهری و اینکه مدیریت شهری موظف به اخذ نظرات مشورتی شورایاریها در اتخاذ تصمیات محلی است از جمله این مصوبات به شمار میرود.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه در وظایف و اختیارات شورایاری ها اجباری وجود ندارد اظهارداشت: مدیریت شهری موظف به اخذ نظرات شورایاری هاست.
جوادی یگانه افزود: برای انتخابات دوره پنجم شورایاری ها ارکانی از جمله شورای راهبردی، ستاد هماهنگی شورایاری ها و هیأت اجرایی مرکزی تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت شهر تهران را بانوان تشکیل می دهد گفت: با این وجود ۱۱ درصد از اعضای شورایاری فعلی از زنان هستند و متأسفانه میزان در نظر گرفتن ملاحظات زنان و توانیابان (معلولان) در تصمیم گیری ها عدد پایینی دارد.
رئیس ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها خاطرنشان کرد: ساز و کار شورایاری ها به گونه ای نیست که شهرداری موظف به اجرای تصمیم های آنها باشد اما مدیریت شهری موظف به شنیدن نظرات آنهاست.
وی با اشاره به شرایط و صلاحیت های عمومی نامزدهای انتخابات شورایاری ها عنوان کرد: داشتن حداقل دیپلم (کسانی که سابقه شورایاری دارند سواد خواندن و نوشتن)، حداقل سکونت یکسال در محله، نداشتن رابطه استخدامی با شهرداری، سازمان ها و شرکت های زیرمجموعه شهرداری تهران از جمله شرایط عمومی داوطلبان است.
جوادی یگانه میزان بودجه در نظر گرفته شده از سوی شورای شهر برای برگزاری انتخابات شورایاری ها را ۶ میلیارد تومان ذکر کرد.
به گزارش ایرنا سید حمید طحایی دبیر اجرایی پنجمین دوره انتخابات شورایاریها نیز در این نشست گفت: تعداد اعضای شورای محله در این دوره از هفت نفر به ۹ نفر افزایش یافته است.
وی افزود: از عصر روز گذشته تاکنون ۳۵۷ نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردهاند.
طحایی داشتن حداقل سن ۲۲ سال و حداکثر سن ۷۵ سال را از جمله شروط نامزدی برای انتخابات شورایاریها ذکر کرد.
وی افزود: هشت هزار صندوق رای و ۱۰ هزار و شعبه اخذ رای در ۳۵۲ محله به عنوان حوزه های انتخابیه مستقر میشود.
به گفته طحایی، نامزدها از ۲۸ تیرماه تا یک روز قبل از انتخابات (دوم خرداد) اجازه تبلیغات دارند.
وی در ادامه در خصوص نقش احزاب خاص در این انتخابات تصریح کرد: فکر نمی کنم نقش سیاسی در عمران و آبادی محله تأثیر داشته باشد، ضمن اینکه در جریان اجرا از همه گروه های فعال برای حضور دعوت می کنیم.
دبیر اجرایی انتخابات شورایاری ها درباره رد صلاحیت ها نیز خاطرنشان کرد: در هر منطقه یک هیأت نظارت وجود دارد و افرادی که صلاحیتشان رد شده می توانند به این هیأت مراجعه کنند؛ علاوه بر آن، هیأت نظارت مناطق هیأت نظارت مرکزی نیز فعال است.
وی همچنین در پاسخ به این موضوع که در انتخابات دوره گذشته عده ای با اتوبوس، کامیون و وانت برای رای گیری به محلات منتقل می شدند اظهارداشت: قبل از روز رای گیری در مناطق مختلف پیش ثبت نام انجام و شعبه اخذ رای مشخص می شود که شهروندان باید در روز رای گیری به همان شعبه مراجعه کنند.
جوادی یگانه معاون شهردار نیز در این باره توضیح داد: رفتن از محله ای به محله دیگر برای رای دادن کار غیرقانونی و تخلف نیست؛ برای رای دادن تنها شرط داشتن ۱۸ سال تمام ذکر شده است.
به گزارش ایرنا داوطلبان شرکت در انتخابات شورایاریها با مراجعه به نشانی Shorayari.tehran.ir میتوانند با ارائه مدارک مورد نیاز، تقاضای خود را برای شرکت در این انتخابات ثبت کنند.
شورایاران پایتخت که طی انتخابات با رأی شهروندان انتخاب میشوند به عنوان انجمن محله در اداره بهتر محلات با مدیریت شهری همکاری میکنند.
تهرام /۹۳۵۳/ ۱۰۰۸