تهران-ایرنا- شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: سرنگونی پهپاد آمریکایی افزایش توانمندی نظامی تهران را نشان می دهد.

«نیک پاتون والش» تحلیلگر این مطلب تحت عنوان «شلیک به پهپاد ۱۱۰ میلیون دلاری آمریکا چه مفهومی در رابطه با ایران دارد» نوشت این اولین بار است که یک پهپاد جاسوسی پنتاگون در خارج از حریم هوایی این کشور سرنگون شده است. صرف نظر از اینکه این حمله خطر ورود ایران و آمریکا به جنگ را برای ساعاتی افزایش داد اما شاهدی قوی است که بر تقویت توان نظامی ایران صحه می‌گذارد.

«جرمی بینی» سردبیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای هفته نامه دفاعی جینز (JDW) درباره توان دفاع هوایی ایران به سی ان ان گفت: این اتفاق نشان داد که وقتی ایرانی‌ها در زمینه چیزی سرمایه گذاری می‌کنند می‌توان روی آن حساب کرد.

وی گفت، ما از این توان ایران درباره موشک‌های بالستیک آگاه بودیم اما به نظر می‌رسد این موضوع درباره دفاع هوایی ایران نیز صدق می‌کند.

سی ان ان نوشت: پهپاد آر کیو ۴ ای آمریکا یک بشقابک سفالی (که به هوا پرتاب می‌کنند و به آن تیر می‌زنند) نیست بلکه هر یک از آنها با قیمت ۱۱۰ میلیون دلار به سه نفر برای هدایت این پهپاد و سنسورهای آن نیاز دارد. از نظر طول بال از بوئینگ ۷۳۷ بزرگ‌تر است و موتور رولز رویس آن را می‌تواند این پهپاد را به میزان ۵۰۰ مایل در ساعت حرکت دهد.
این گزارش به ادعای آمریکایی درباره سرنگونی این پهپاد در خارج از حریم هوایی ایران و اظهارات وزیر امور خارجه ایران درباره درباره سرنگونی آن در خاک ایران اشاره کرد و نوشت: سپاه از یک سامانه موشکی زمین به هوا استفاده کرد و تصاویری که در رسانه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود قدرت ایران را در مقابل فناوری بدون سرنشین آمریکایی‌ها که به طور روزانه از آن استفاده می‌شود نشان می‌دهد.

این رسانه با اشاره به توان موشکی ایران به نقل از جرمی بینی سردبیر هفته نامه آمریکایی (مذکور در بالا) نوشت: در حالی که آمریکا ناوگان هواپیمای بدون سرنشین خود را از زمان ظهور اولین پهپاد از نوع گلوبال هاواک در ۱۳ سال پیش ارتقا داده است ایران نیز موشک‌های پیشرفته‌تری در مقایسه با موشکی دارد که هفته پیش پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد.

ایران یک هفته قبل از سرنگونی این پهپاد از طرح ارتقای موشکی خود پرده برداشت که شامل افزایش تقریباً دو برابری بُرد موشکی و محصولی متشکل از تکنیک‌های مهندسی معکوس و فناوری‌هایی است که ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا از آن محروم شده است.

وی مدعی شد: ایرانی‌ها این فناوری راداری را خریده یا آن را توسعه داده‌اند؛ فناوری که به این کشور کمک کرده تا توان نظامی خود در هدف قرار دادن از فاصله دور را تقویت کند.

یادآور می‌شود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد پنج شنبه ۳۰ خرداد از سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا، حین تجاوز به حریم هوایی ایران خبر داد.