هاویستو که به تازگی به این سمت منصوب شده و به گروه های صلح جو و مدافع محیط زیست وابسته است، در گفت و گو با تارنمای "وای ال ئی" افزود: جنگ لفظی و تهدیدهای فزاینده اخیر میان واشنگتن و تهران، ممکن است به درگیری نظامی منجر شود. تنش های کنونی میان دو کشور بسیار شدید بوده و حتی یک حادثه پیش بینی نشده، ممکن است به وقوع جنگ منجر شود.
به گفته وی؛ در مذاکرات در باره بن بست جاری (میان واشنگتن و تهران) باید بر لزوم باقی ماندن و اقدام کردن ایران در چارچوب توافقنامه هسته ای تاکید شود که تهران به آن متعهد شده است یافتن سازوکاری که بتواند ایران را در آینده نسبت به همکاری های بین المللی پایبند نگهداری کند، مناسب و خوب خواهد بود و خطرناک ترین وضع، منزوی شدن ایران است که تهدیدی به شمار می رود.
هاویستو به تارنمای وای ال ئی گفت که فنلاند درپشت صحنه برای آرام سازی اوضاع، تلاش می کند، زیرا فنلاند روابط فعالی با تهران دارد و ما از راه های مختلف لزوم آرام سازی اوضاع را با حکومت کنونی ایران درمیان گذاشته ایم، زیرا هرگونه اقدام نظامی ممکن است منجر به برانگیخته شده واکنش های کشورهای دیگر نیز بشود.
هاویستو به عنوان یک مذاکره کننده باسابقه در راه استقرار صلح، بعید دانست که در موقعیت کنونی، اجلاسی میان مقام های ایران و آمریکا برگزار شود. فنلاند به عنوان یک کشور ناوابسته ازنظر نظامی، لزوماً در صف نخست مکان تشکیل نشست مذاکرات احتمالی صلح قرار ندارد و مکان برگزاری چنین نشستی از اهمیت ویژه ای برخوردار نمی باشد.
رئیس جمهوری آمریکا دیروز دراقدامی خارج از عرف دیپلماتیک تعدادی از مقامات ایران را تحریم کردو به گفته وزیر خزانه داری این کشور، قرار است وزیر خارجه ایران نیز در این لیست قرار گیرد. اقدامی که تحلیلگران آن را به معنی بسته شدن راه مذاکرات تلقی کردند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز امروز در این باره گفت: کار امروز آمریکا کار تحریم نیست، کار ضد بشری است. فعالیت آمریکا علیه حقوق بشر است. تمام ملت ایران را تحت فشار قرار داده است.
روحانی افزود: کاری که این روزها آمریکا دارد انجام میدهد به معنای عدم موفقیت حتمی آمریکا و شکست قطعی آنها است و من از لحاظ سیاسی هیچ تردیدی ندارم.
رئیس جمهوری ادامه داد: در هیات حاکمه آمریکا در کاخ سفید یک سرخوردگی عجیب و یک سردرگمی بزرگ بوجود آمده است. سرخورده شدند چرا که هر جایی هر کار و اقدامی میکنند به نتیجه نمی رسند، آنها توقع داشتند که کشور را ظرف چند ماه به هم بریزند اما میبینند که مردم روز به روز محکمتر و مقاومتر و خلاقانه تر حرکت میکنند.
رئیس جمهوری تحریم رهبر انقلاب اسلامی را نشانه بی خردی دولتمردان آمریکایی عنوان کرد و گفت: اگر آمریکاییها در مذاکره صادق هستند چرا همزمان وزیر خارجه را تحریم می کنند.