سعیدرضا عاملی بعد از پایان جلسه امروز در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا توضیح داد: دستور کار شورا، بازنگری در سند ملی حجاب و عفاف بود. شورای عالی انقلاب فرهنگی در گذشته سه مصوبه در مورد موضوع حجاب و عفاف داشت و سند ملی هم مصوبات قبلی را یکپارچه کرد.
وی به موارد بازنگری این سند اشاره و اظهار کرد: در این سند بخش چهارمی وجود دارد که نگاشت نهادی و وظایف ۳۴ دستگاه را نسبت به صیانت از ارزشهای فرهنگی در حجاب و عفاف تعیین میکند و نگاه به موضوع حجاب و عفاف، همه جانبه نگری است.
به گفته عاملی، در سند ملی حجاب و عفاف، ریشه یابی های عفاف و حجاب همچنین جنبههای معرفتی، ارزشی، انگیزشی و انگیختی مرتبط با این موضوع مورد توجه قرار گرفته و الزامات اجرایی هم پیگیری شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم و ورود انجمنهای مردم نهاد در زمینه حجاب و عفاف بسیار مهم است؛ وقتی محیط دچار مشکلی میشود به صورت مردمی و اجتماعی باید به آن توجه کرد. بنابراین فقط یک مسئله حکومتی و دستگاههای دولتی نیست.
عاملی اضافه کرد: در شور اول شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیات سند ملی حجاب و عفاف به تصویب رسید و شور دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی از جلسه بعد شروع میشود که وارد جزئیات سند خواهد شد. همچنین بازگشت به مواردی که در اسناد قبلی تصویب شده، صورت نمیگیرد و مواردی که جنبه اصلاحی دارد، مورد بحث قرار میگیرد.
وی درباره سایر دستور جلسات این شورا نیز اظهار داشت: تمامی زمان جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی به سند ملی حجاب و عفاف اختصاص پیدا کرد و چند جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی روی این موضوع خواهد بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: مسئله هنجارشکنی نسبت به حجاب و عفاف دلایل بیرونی هم دارد و دشمنان جمهوری اسلامی با یک مهندسی خاصی تلاش میکنند از طریق رسانهای و عمل اجتماعی هنجارشکنی کنند.
به گفته این استاد دانشگاه تهران، دستگاههای مسئول نسبت به این موضوع، اطلاعات دقیق دارند؛ بنابراین افکار عمومی باید توجه کند که این اتفاقات ناهنجار در قالب بی حجابی یا حجابهای خلاف عفت عمومی از طریق نهادهای بیرون ایران مهندسی میشوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: عفاف و حجاب ابعاد معرفتی، ترویجی، انگیزهای، سیاستگذاری و قانونگذاری دارد و تنها خلاء مقررات و ضوابط در این حوزه مؤثر نیست و سایر ابعاد نیز باید مورد توجه باشند.
عاملی با تاکید بر ضرورت افزایش سواد فرهنگی جامعه و عوامل متعدد مداخله گر در این حوزه گفت: اگر مسیر فرهنگی شدن نسل جوان ما در مسیر الهی و اسلامی باشد دارای فضای فرهنگی متفاوتی خواهیم بود
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به دسترسیهای به وجود آمده به فرا محل در جامعه امروزی گفت: همه همسایه شدن جهان که در بستر فضای مجازی که امروز با آن مواجه شده ایم منجر به حضور فرهنگهایی که فرسنگها با فرهنگ ما بیگانه هستند در فضای جامعه خود شده ایم.
وی افزود: جامعه امروز باز و متفاوت از جامعه بسته گذشته است و دسترسی به فرامحل، سایر فرهنگها و رسانههای جهانی جامعه را به یک جامعه کاربرمبنا تبدیل کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تفاوتهای جامعه کاربر مبنا با جامعه مخاطب محور گفت: جامعه مخاطب محور کنش اجتماعی جدی ندارد و بیشتر دریافت کننده است و جامعه کاربر مبنای ایرانی امروز با ۶۰ میلیون کاربر اینترنت جامعهای است که برای خود حق تعامل و ارتباط قائل است.
وی تصریح کرد: در مواجهه با چنین جامعهای توجه به جنبههای معرفتی و شناختی بسیار حائز اهمیت است.
عاملی یادآور شد: در مواجهه با دستگاههای کشور بعضاً با کم کاری، بی توجهی و یا اینکه اساساً کاری را در این زمینه انجام نمیدهند روبرو هستیم
وی اضافه کرد: در این فضا جریانهایی که تحت تأثیر عوامل بیرونی هستند آگاهانه برای شکستن ارزشها و هنجارها به محیطها ورود کرده و برای هنجارشکنی تلاش میکنند که در این ابعاد نیز دستگاههای ذی ربط باید به وظایف خود عمل کنند.