مهدی نوایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه این صعود، یک صعود و کارگاه تخصصی برای کوهنوردان کشور بوده، این گواهی برای تمامی این کوهنوردان صادر شد.
وی ادامه داد: در این صعود، خیل عظیمی از ورزشکاران، مسئولان و دوستداران محیط زیست از استانهای شمالغرب کشور حضور داشتند.
نوایی اضافه کرد: معرفی مراغه به عنوان یکی از قطبهای ورزش کوهنوردی کشور و نیز جاذبههای گردشگری و زیست محیطی کوهستان زیبای سهند از اهداف فرهنگی و اجتماعی این حرکت ورزشی بود.
وی ادامه داد: همکاری و همراهی فرمانداری، بخشداری سرآمد و اهالی روستاهای حاشیه سهند در این صعود بزرگ ورزشی، حامی و مشوقی کم نظیر برای توسعه ورزشی منطقه است.
وی افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده در حوزه ورزش، صعودهای منطقهای و سراسری از جمله رویکردهای ورزش و جوانان مراغه در ترویج ورزش همگانی و تخصصی چون کوهنوردی و صخره نوردی است.
وی اضافه کرد: استعدادهای ورزش کوهنوردی و صخره نوردی این شهرستان با برپایی و برگزاری رویدادهای ورزشی چون صعود به سهند میتواند متبلور و شناسایی و حمایت شود.
کوه سهند با سه هزار و ۷۰۷ متر ارتفاع در ۳۴ کیلومتری شمال شرق شهرستان مراغه است.
سهند، نام قله و رشته کوهی آتشفشانی در جنوب تبریز، شمال مراغه و هشترود، غرب بستان آباد و شرق آذرشهر، عجبشیر و اسکو در آذربایجان شرقی است.
این رشته کوه دارای ۱۷ قله با ارتفاع بیش از ۳۰۰۰ متر است که بلندترین آنها قله کمال (قوچگلی داغی) ۳۷۰۷ متر بلندی دارد و مرتفعترین نقطه استان محسوب میشود.
رشته کوه سهند به دلیل انبوه گیاهان، چمنزارها، گلزارها و مراتع در آن به عروس کوههای ایران مشهور است چرا که سطح تمام مناطق این رشته کوه پوشیده از سبزه است.
کوههای کمال، جام، سهند، سلطان، دمیرلی، آغ داغ، موتال داغی، شیر داغی، حرم داغی، گیرو داغی، آتاشان و درویش از مهمترین قلل رشته کوه سهند محسوب میشوند.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر در ۱۲۷ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.
۷۴۸۷/۳۰۷۱