علوش روز سه شنبه در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه افزود: ما روابط با ایران را پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل مواضع آنها در قبال مساله فلسطین مستحکم کردیم و این روابط به دلیل ایستادگی ایران در کنار سوریه طی جنگ علیه دمشق مقاوم تر شد.
وی افزود: چگونه میتوانیم کسی را که در کنار سوریه ایستاد، فدای رژیمهایی کنیم که علیه دمشق توطئه کردند و به سمت برقراری ارتباط با اشغالگر برویم و آن را دوست خود بدانیم و هرکسی را که علیه این اشغالگر میایستد، دشمن خود بدانیم.
کاردار سفارت سوریه در امان اضافه کرد: برای آنکه اتحادیه عرب شایسته نام خود باشد باید اصول خود در امنیت ملی عربی و به مواضع قبلی خود در قبال اشغالگر صهیونیستی بازگردد. مهم بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نیست بلکه مهم این است که این اتحادیه به نقش خود که نماینده خواست ملتهای اش است باید بازگردد.
وی افزود: اتحادیه عرب استودیویی برای گرفتن عکسهای یادگاری نیست بلکه تریبونی برای بیان خواست ملتها است؛ مسألهای که با محتوای نشستهای اتحادیه عرب فاصله دارد.
علوش گفت: برخی از رژیمها اتحادیه را به سمت ابزاری برای توطئه و اعلام مواضعی که در خدمت مسائل مربوط به جامعه عرب نیست، پیش میبرند.
این دیپلمات سوری اضافه کرد؛ اگر اتحادیه عرب میخواهد که نماینده خواست ملتهای خود باشد باید به سوریه بازگردد.
وی گفت: سوریه خواست آزادگان امت عربی را مبنی بر اینکه دشمن اصلی تنها رژیم صهیونیستی است که فلسطین و جولان را اشغال کرده و حق حاکمیت بسیاری از کشورهای اتحادیه عرب را به شیوههای مختلف نقض کرده بیان میکند.
عضویت سوریه در اتحادیه عرب از نوامبر سال ۲۰۱۱ و با آغاز درگیریهای داخلی این کشور به حالت تعلیق در آمد و کشورهای عربی سفرای خود را از دمشق خارج کردند.
اما با گذشت حدود هشت سال از این رویداد، و بازگشایی سفارت خانههای امارات و بحرین در دمشق و پیروزیهای ارتش سوریه وشکست گروههای تروریستی، سیگنالهای مثبتی برای بازگشت دمشق به این سازمان منطقهای مشاهده میشود.