آبه، عربستان در این گفت و گو ابراز امیدواری کرد که اجلاس سران بیست اقتصاد قدرتمند جهان «جی بیست» برای جهان و منطقه نتیجه بخش باشد.
عربستان میزبان بعدی این نشست است که ۲۰ کشور که از نظر تولید ناخالص داخلی در جهان بالاترین تولید را دارند، در آن عضو هستند. عربستان به یمن فروش نفت و کسب درآمدهای باد آورده از جمله این ۲۰ کشور محسوب میشود. برخی کشورها نیز به عنوان مهمان در نشست جی بیست حضور خواهند یافت.
آبه تشویق تجارت آزاد، توسعه اقتصاد جهانی و تحقق توسعه پایدار را از جمله اهداف اجلاس سران جی بیست عنوان کرد و گفت: به طور خاص مسائلی مانند اقتصاد دیجیتال، جامعه پیشرفته، پیری جمعیت، تغییرات آب و هوایی و زبالههایی پلاستیکی در دریاها در دستور کار این نشست خواهد بود.
اجلاس سران جی بیست به مدت دو روز در روزهای جمعه و شنبه (۷و ۸ تیر ماه) برگزار میشود. ۳۷ تن از سران کشورهای جهان در این نشست حضور مییابند.
** دیدگاه آبه در خصوص خاورمیانه و ایران
وی در گفت و گو با الشرق الاوسط درباره وضعیت کنونی آسیای غربی (خاورمیانه) گفت: صلح و ثبات در خاورمیانه از مسائل حیاتی جهان میباشد، اما در سالهای اخیر با پیچیدگیهای زیادی مانند حل و فصل بحران سوریه مواجه بوده است.
وی افزود: روابط ژاپن با کشورهای آسیای غربی مبتنی بر دین، طایفه، قومیت یا تاریخ نیست و توکیو با همه کشورهای این منطقه مناسبات خوبی دارد و میتواند با توجه به جایگاه خود در جهان و به منظور تحقق صلح و ثبات در منطقه، با آمریکا در بسیاری از مسائل گفت و گو کند.
وی هم چنین در باره سفرش به تهران گفت: تنشها در خاورمیانه و به ویژه در مورد ایران حالت تصاعدی به خود گرفته است، ما معتقدیم باید از تنش و درگیری مسلحانه دوری کرد، زیرا صلح و ثبات خاورمیانه، جهان را تهدید میکند که این تهدیدی برای ما نیز خواهد بود.
وی افزود: توکیو میخواهد برای کاهش تنش و حل بحران کنونی در خاورمیانه نقش موثری داشته باشد و سفر به تهران نیز به همین خاطر انجام شد.
نخست وزیر ژاپن در خصوص نتایج این سفر نیز تصریح کرد: ایران باید به منظور صلح و امنیت در منطقه نقش سازنده خود را ایفا کند و از چارچوب برجام خارج نشود، در همین راستا نیز «حسن روحانی» رییس جمهوری ایران تاکید کرد که تهران به دنبال جنگ با واشنگتن نیست و آیت الله «سید علی خامنه ای» رهبری عالی جمهوری اسلامی ایران هم تصریح کردند که تهران قصد ندارد سلاح هستهای بخرد یا داشته باشد.
وی افزود: در همین خصوص توکیو تلاش میکند تا تنشها میان آمریکا و ایران را کاهش دهد، اما در این راه چالشهای زیادی وجود دارد و ما همچنان با برخی کشورهای منطقه و جهان در این باره همکاری میکنیم.
** موضع آبه در خصوص حمله به نفتکشها
نخست وزیر ژاپن درباره ارزیابی خود از حمله به نفتکش ژاپنی در خلیج فارس، گفت: حمله به نفتکشهای ژاپنی در نزدیکی «تنگه هرمز» را تهدیدی جدی برای صلح و پیشرفت میدانیم و این حملات را به شدت محکوم میکنیم و همچنان با برخی کشورها، این مساله را بررسی میکنیم تا بتوانیم امنیت کشتیرانی بین المللی را تامین کنیم.