ابوالفضل مکرمی فر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همکاری و هماهنگی میان دستگاههای ذیربط در خدمت رسانی به روستاها، تسهیل فعالیت در حوزه صنایع دستی و ترویج آن میتواند موجب توسعه این هنرها و محصولات آن و البته افزایش درآمد روستاییان شود.
وی به وجود ۶ هزار و ۷۰۰ روستا در خراسان رضوی اشاره کرد و اظهار داشت: هم اینک افزون بر نیمی از این روستاها خالی از سکنه هستند لذا ترویج و توسعه فعالیت و تولید در عرصه صنایع دستی میبایست به عنوان یکی از راههای مهم در بازگرداندن روستاییان به روستاها، جلوگیری از تداوم پدیده مهاجرت و خالی شدن روستا از سکنه مورد توجه جدی قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی رونق تولید صنایع دستی روستایی در کنار کشاورزی و دامداری را راهکاری نجاتبخش توصیف و بیان کرد: به همین دلیل آموزش و ترویج صنایع دستی در روستاها با تسهیل سازی فراوان انجام میشود و حمایت های لازم از هنرمندان این عرصه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم تحقق بخشی از منویات مقام معظم رهبری نیز در رونق حوزه صنایع دستی نهفته است و میتوان با تقویت صنایع دستی این مهم را محقق کرد.
مکرمی فر گفت: از مجموع ۳۶۰ رشته صنایع دستی هم اینک فعالیت تولیدکنندگان خراسانی در ۹۰ رشته آن جریان دارد و تاکنون ۹ هزار و ۶۰۰ هنرمند صنایع دستی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی کارت شناسایی دریافت کردهاند.
وی افزود: در چارچوب حمایت از هنرمندان و فعالان عرصه صنایع دستی در خراسان رضوی ۱۴۰ میلیارد ریال وام با بهره ۱۴ درصد به متقاضیان پرداخت شده که موجب اشتغال ۷۰۰ نفر شده است.
یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در روستاهای این استان سکونت دارند.
۷۴۹۶/۱۸۵۸