به گزارش ایرنا ایرج شجاعی روز چهارشنبه در همایش پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر این شهرستان بیان کرد: از رویکرد های مهم دولت تدبیر و امید در مبارزه با مواد مخدر، استفاده از ظرفیت های اجتماعی برای مبارزه و فرهنگ سازی برای پیشگیری است.
وی با اشاره به اینکه ایران در مسیر صادرات مواد مخدر به اروپاست، ادامه داد: موقعیت جغرافیایی کشور ما ایجاب می کند بحث مبارزه با مواد مخدر به طور همه جانبه و با مشارکت همه دستگاه دولتی و مردمی پیگیری شود.
شجاعی با بیان اینکه همه در مقابل مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از آن مسوول هستند، ادامه داد: کشورمان در راه مبارزه با مواد مخدر سرمایه های فراوانی از نظر انسانی، مالی و دیگر منابع خود را هزینه کرده و در این امر پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است.
وی با اشاره به نقش مهم رسانه ها در آگاه سازی مردم نسبت به مضرات مواد مخدر گفت: آشنایی بیشتر با آسیب ها و مضرات انواع مواد مخدر، راهکاری برای پیشگیری از آن است.
فرماندار مهاباد تاکید کرد: یکی از شیوههای دشمنان در جنگ نرم، گسترش مواد مخدر در بین جوانان ایران است و مقابله با آن یک عزم ملی را میطلبد که نیاز است همه مردم و مسوولان برای مقابله با آن به میدان بیایند.
رییس اداره بهزیستی مهاباد نیز در این همایش گفت: هم اکنون ۲ مرکز ترک اعتیاد در این شهرستان با ظرفیت ۶۰ نفر فعال است و به معتادان خواهان ترک، خدمات آموزشی، روانشناسی و درمانی ارایه میدهد.
مهران یوسفی با بیان اینکه این اداره در دوران پس از پاکی و تریاک اعتیاد نیز پیگیر مشکلات شخصی و خانوادگی معتادان بهبود یافته است، ادامه داد: در سال گذشته ۲۰ نفر از معتادان بهبود یافته با ارایه مدرک از کمپ خود برای دریافت تسهیلات به اداره کل معرفی شده اند که از این تعداد هشت نفر ضمن دریافت وام هم اکنون صاحب شغل و منبع درآمد هستند.
وی اضافه کرد: اداره بهزیستی در سال گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال هزینه برای معتادانی که توانایی پرداخت شهریه کمپ ترک اعتیاد را ندارند، تقبل کرده است.
یوسفی افزود: ۵۰ نفر از معتادان سطح شهرستان نیز توسط یکی از موسسه های خیریه بطور روزانه قرص رایگان دریافت میکنند.
فرمانده انتظامی مهاباد نیز با اشاره به هزینههای زیاد دولت برای پیشگیری از مواد مخدر افزود: نیروی انتظامی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی بیش از سه هزار و ۷۰۰ شهید و ۱۱ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.
سرهنگ رضا ظهیریان ادامه داد: آسیبهای اعتیاد به مواد مخدر کل خانواده فرد معتاد را تحت تأثیر منفی خود قرار میدهد و باید این آسیبها در جامعه و برای مردم به خصوص نسل جوانان و نوجوان تبیین شود.
وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت رو به گسترده آسیبهای اجتماعی و به خصوص اعتیاد به مواد مخدر، خانوادهها و والدین نقش بسیار مهم و غیر قابل انکاری در بسترسازی پیشگیری از اعتیاد دارند و دستگاههای فرهنگی و مسوول در حوزه پیشگیری باید با تعامل اثر بخش با سایر بخش ها و از جمله تشکل های غیردولتی و گروه های فعال اجتماعی بیشتر به وظیفه خود عمل کنند.
وی گفت: خانوادهها و والدین باید با حساسیت بیشتر بر تربیت فرزندان و نظارت بر ارتباط آنها با دوستان و پیشگیریهای اولیه جلوی مخاطرات آسیب اعتیاد را از سنین نوجوانی بگیرند و به نقش خود عمل کنند تا آسیبهای جبران ناپذیر اعتیاد، کل خانواده را با مشکلات و آسیبهای متعدد مواجه نکند.
وی با اشاره به اینکه در کشف سایر مواد مخدر نیز با افزایش چندین برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو هستیم، بیان کرد: امسال در دستگیری معتادان ۹ درصد افزایش و در کشف مواد مخدر تریاک ۸۱ درصد رشد داشته ایم.
در حاشیه این مراسم نمایشگاه عکس با موضوع مواد مخدر و آسیب های اجتماعی گشایش و تئاتری نیز در همین زمینه اجرا شد.
همایش پیشگیری از مواد مخدر به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در سراسر کشور با شعار 'نه به دخانیات آری به ورزش' برگزار شد.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۷۱۲۹