ساوه - ایرنا - معاون استاندار مرکزی و فرماندار ساوه،‌ گفت:‌ برای توسعه اشتغال و ماندگاری روستائیان لازم است همه متولیان برای توسعه فعالیت های اقتصادی به خصوص بوم گردی در مناطق روستائی برنامه ریزی کنند.

به گزارش ایرنا، «علی میرزایی» روز چهارشنبه در دیدار با دهیاران شهرستان ساوه افزود: دهیاری‌ها از ظرفیت‌های موثر در توسعه و اجرای برنامه‌های مولد و اشتغال زا هستند و باید از توان آنها بهره برداری شود.

وی اظهار داشت: دهیاران در واقع بازوان توانمند برای مدیران دستگاه‌های اجرایی تلقی می‌شوند که با تعامل موثر می‌توان فعالیت‌های چشمگیری در روستاهای شهرستان ساوه انجام داد و ضمن ایجاد اشتغال و توسعه از مهاجرت ساکنان روستایی به شهر نیز جلوگیری کرد.

میرزایی گفت: پیاده کردن ریز برنامه های مربوط به گفتمان رونق تولید در مناطق روستایی از اهداف عمده دولت تدبیر و امید است و در این راستا باید ضمن شناسایی ظرفیت‌هایی که در روستاها به خصوص در حوزه‌های گردشگری، بوم گردی، دامداری و کشاورزی وجود دارد نسبت به افزایش سطح اشتغال جوانان با اجرای طرح‌های دارای توجیه اقتصادی اقدام شود.

وی با تاکید بر لزوم خلق ثروت در روستاها اظهار داشت: یکی از دلایلی که جوانان با وجود استقرار امکانات زیرساختی در مناطق روستایی ماندگار نمی‌شوند، این است که خلق ثروت انجام نمی‌شود.

فرماندار ساوه بر لزوم ساده سازی فرآیندهای اداری برای روستاییان متقاضی اجرای طرح‌های اقتصادی و درآمدزا تاکید کرد و گفت: فرآیندهای پیچیده اداری در بسیاری از موارد روستاییان را از ادامه راه اشتغالزایی باز می‌دارد بنابراین لازم است مدیران دستگاه‌های اجرایی و اداری شهرستان ساوه نسبت به تسهیل گری برای کارآفرینان روستایی تلاش کنند.

میرزایی همچنین ایجاد امنیت پایدار در روستاها را یک ضرورت ارزیابی کرد و گفت: در این راستا می‌توان با نصب دوربین‌های مداربسته در ورودی و خروجی روستاها اقدامات بازدارنده‌ای انجام داد.

معاون استاندار مرکزی در ادامه بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: یکی از راهکارهای کاهش هدررفت آب در حوزه روستاها به خصوص در مزارع و باغات علاوه بر استقرار سامانه‌های آبیاری تحت فشار با کمک جهاد کشاورزی، تغییر در نوع کشت‌ها و رعایت برنامه الگوی کشت متناسب با اقلیم است.

در این نشست بخشداران مرکزی و نوبران ساوه نیز مواردی را مطرح و گزارشی از فعالیت‌های انجام شده ارائه کردند.

نظارت بر خرید تضمینی محصول گندم روستاییان مطابق با مصوبات ضوابط تعیین شده، لزوم کنترل بیشتر برای پیشگیری از کشت برخی گیاهان مخدر در مناطق روستایی، کنترل ساخت و سازهای غیرمجاز در زمین‌های ملی، توجه به زیرساخت‌های راه و آب در روستاهای مشکل دار و جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز از جمله موارد مطرح شده از سوی بخشداران شهرستان ساوه بود.

شهرستان ساوه با ۲ بخش مرکزی و نوبران افزون بر ۲۴۰ روستا دارد.

۹۹۲۱/‏۶۵۳۹