تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۳

گناوه - ایرنا - رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: جمع آوری مدارس خشتی و گلی تا مهر ۹۸ یکی از مهم‌ترین برنامه ها و اولویت‌های این سازمان است.

«مهراله رخشانی مهر» روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح‌های آموزشی بندر گناوه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس برنامه ریزی ها نیمه اول سال ۹۷ این نوع مدارس در بیشتر استان‌ها جمع آوری شدند و مابقی آنها تا مهرماه سال جاری جمع آوری و به جز استان سیستان و بلوچستان مدرسه گلی و خشتی نخواهیم داشت.

وی اظهارکرد: به صفر رساندن مدارس کپری و گلی استان سیستان و بلوچستان تا مهرماه ۹۹ در برنامه کاری ویژه این سازمان قرار دارد.

رخشانی مهر گفت: جمع آوری بخاری‌های نفتی از دیگر اولویت های این سازمان است در این راستا استاندارد سازی سامانه های گرمایشی و سرمایشی نیازمند زیرساخت‌های لازم است و در مناطقی که فراهم شده باشد انجام می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: در این ارتباط اداره های نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان‌ها ملزم شدند هر چه سریع‌تر بخاری‌های نفتی را در مناطقی که زیرساخت‌های لازم آن فراهم باشد جمع آوری و استانداردسازی انجام شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدراس ادامه داد: استاندارد سازی سیستم‌های سرمایشی در مناطق گرمسیری نظیر استان بوشهر از دیگر برنامه های این سازمان است که در این زمینه اقدام شده و اگر منطقه‌ای هنوز به این امکانات تجهیز نشده خیلی زود تامین می شود.

رخشانی مهر گفت: در مدارس مناطق سردسیر بخاری‌های نفتی استاندارد نیستند و استفاده از آنان در داخل کلاس ممنوع شده است و در مناطقی که ناچار باشیم از بخاری‌های نفتی استاندارد شده استفاده می شود.

وی ادامه داد: یکی از عمده ترین اولویت‌های دیگر این سازمان بهره برداری از طرح های نیمه تمام است.

رخشانی مهر افزود: با برنامه ریزی های انجام شده و تخصیص اعتبار مناسب دولت به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در سال گذشته بسیاری از طرح های نیمه تمام فعال شدند و این سیاست در سالجاری نیز ادامه می‌یابد.

وی اظهار کرد: سرانه میانگین فضاهای فیزیکی به ازای هر دانش آموز در ۳۱ استان کشور ۵.۲ مترمربع است که نسبت به سرانه قبل از انقلاب که ۱.۵ مترمربع بود با توجه به رشد جمعیت دانش آموزی افزایش چشمگیری یافته است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدراس افزود: تلاش می شود ۱۱ استان کشور را که زیرخط میانگین هستند از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، البرز و حتی تهران را به خط میانگین نزدیک کنیم.

وی گفت: با برنامه ریزی بعمل آمده امید می‌رود تا پایان دولت دوازدهم سرانه برخی از این استان‌ها را از خط میانگین بالاتر ببریم.

وی بیان کرد: در میانگین ۵.۲ مترمربع حدود ۳۰ درصد فضاها فرسوده و نیازمند تخریب و بازسازی است که در حال برنامه ریزی هستیم فضاهای مناسبت تری جایگزین شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۸ در حوزه عمرانی سفرهای دوره‌ای را در استان‌های کشور در دستور کار قرار داده که استان بوشهر اولین آن بوده است.

وی یادآور شد: در این سفرها بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته وضعیت طرح‌ها بازبینی و مورد بررسی قرار می‌گیرند.

رخشانی مهر گفت: در بازدیدی که از چندین طرح استان بوشهر انجام شده برخی از آنان شرایط خاص و مشکلات حقوقی با پیمانکاران و یا با کمبود اعتبار مواجه بودند.

وی در خصوص تکمیل استخر دانش آموزی گناوه بیان کرد: اعتباری که برای یک استخر اختصاص می‌یابد به مراتب بیشتر از ساخت یک مدرسه است و بر این اساس تلاش می شود تا روند تکمیل طرح نیمه تمام استخر دانش آموزی گناوه در ۲ فاز و به مدت دو سال انجام شود.

رخشانی مهر یادآور شد: در این سفر به اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان بوشهر اعلام شد هرچه سریع‌تر نسبت به برگزاری مناقصه فاز اول استخر دانش آموزی اقدام و اعتبار آن نیز تامین می‌شود.

شهرستان گناوه با جمعیت ۱۰۳ هزار نفر در شمال استان بوشهر واقع که دارای ۱۸ هزار دانش آموز است.

۶۱۶۴/‏۶۰۴۷/‏۶۰۴۵