تهران - ایرنا - برخلاف ادعاهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که در حمله به نفتکش ها در دریای عمان انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفته است، «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات پس از دیدار با «سرگئی لاوروف» همتای روسی خود در مسکو تاکید کرد که «این حملات خرابکارانه بوده» اما ابوظبی به دلیل نبود دلایل کافی نمی تواند هیچ کشوری را مسئول دست داشتن در آن بداند.

به گزارش شبکه خبری "روسیا الیوم"، بن زائد روز چهارشنبه و در کنفرانس خبری مشترک با لاوروف، همچنین از آغاز گفت و گوهای مشورتی امارات با آمریکا برای آنچه افزایش مشارکت‌های بین المللی جهت تأمین امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس خواند، خبر داد.

وی گفت که در دیدار اخیر خود با «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، دو طرف در خصوص ایجاد یک ائتلاف بین المللی برای تضمین امنیت کشتیرانی در منطقه گفت وگو کرده‌اند.

وزیر خارجه امارات همچنین خواستار حفظ توافق هسته‌ای ایران (برجام) شد و از کشورهای منطقه خواست برای کمک به حفظ آن اقدام کنند.

تارنمای شبکه خبری الجزیره هم به نقل از وزیر خارجه امارات نوشت: «ما در منطقه‌ای پر آشوب هستیم که نمی‌خواهیم نگرانی‌ها و بحران‌ها در آن افزایش یابد. ما خواهان ثبات منطقه هستیم.»

این مسئول اماراتی که کشورش در همراه با عربستان نقش مخربی در جنگ یمن و کشتار غیرنظامیان در این کشور دارد، گفت: همکاری‌ها با سازمان ملل متحد برای رسیدن به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران یمن ادامه دارد.

بن زائد در خصوص حمله به چهار نفتکش در ساحل بندر الفجیره امارات هم گفت: ابوظبی نتایج تحقیقات خود در این خصوص را به سازمان ملل تحویل داده است.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز در این کنفرانس بر ضرورت توقف تنش‌ها در منطقه خلیج فارس تاکید کرد و خواستار حل آن از راه گفت و گو شد.

وی افزود: گزینه گفت و گو همواره مهیا است اما آمریکا اساس کار را بر وضع پیش شرط برای ایران و تسلیم این کشور قرار داده است.

لاوروف خاطر نشان کرد که هیچ نقطه بی بازگشتی وجود ندارد و مسکو در تلاش است تا واشنگتن و تهران را برای رعایت خطوط قرمز قانع کند.

دو هفته پیش دو نفتکش که از منطقه خلیج فارس عازم شرق آسیا بودند در دریای عمان مورد حمله قرار گرفته و دچار حریق شدند.

مقامات آمریکایی در حالی که ایران هرگونه دخالت در حمله به این نفتکش‌ها را در دریای عمان رد و این حمله را محکوم کرده، مدعی شدند که عوامل ایران عامل حمله به کشتی‌های نفتکش در دریای عمان بوده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این هرگونه نقش داشتن در این حمله را رد کرده و کارشناسان و تحلیلگران نیز گفته‌اند که کشورهایی مثل عربستان، رژیم صهیونیستی و خود آمریکا از انگیزه کافی برای انجام این حمله برخوردار هستند تا ایران را مسبب آن معرفی کرده و بر تنش‌ها بیافزایند.