«برهم صالح» افزود: به جای اینکه جنگ به عراق کشیده و از منابع این کشور خرج شود، تمایل دارد تا از ظرفیت های داخلی برای بازسازی کشورش استفاده کند و از آنچه عراق در گذشته به آن محکوم بوده فاصله بگیرد.
وی، درگیری نظامی میان ایران و آمریکا را به طوفانی تشبیه کرد که تمام منطقه را فرا خواهد گرفت و اظهار داشت: عراق وسط این ماجرا قرار دارد.
رییسجمهوری عراق سپس ادامه داد: اما ما نمیخواهیم درگیر جنگ و درگیری دیگری شویم. ما هنوز جنگ گذشته را تمام نکرده ایم و نبرد علیه تروریسم نیز باید به پایان برسد.
صالح در ادامه اظهارات خود، آمریکا و ایران را به خویشتنداری دعوت کرد و یادآور شد: جنگ علیه داعش را نباید دستکم گرفت و اینیک مساله قابلتوجه است.
رییسجمهوری عراق دیروز در سایه تحولات و تنشهای منطقه، در رأس هیأتی بلندپایه متشکل از مقامات سیاسی و اقتصادی وارد لندن شد. وی تاکنون با نخستوزیر انگلیس، وزیر امور خارجه و شمار دیگری از اعضاء دولت دیدار کرده است.
در دیداری که دیروز در دفتر نخستوزیری انگلیس برگزار شد، دو طرف درباره اهمیت همکاریهای بینالمللی برای کاهش تنشها در منطقه خلیجفارس توافق کردند.
تنشها در منطقه در پی حمله به نفتکشهای خارجی در دریای عمان و سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا از سوی سپاه، شدت گرفته است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که پس از خروج از برجام و در ادامه فشار حداکثری برای کشاندن ایران پای میز مذاکره دست به جنگ روانی تازهای زده در توئیتی مدعی شد که لحظه آخر از اقدام تلافیجویانه علیه ایران صرفنظر کرده، اما احتمال درگیری نظامی را رد نکرده است. وی همچنین با امضای یک فرمان اجرایی، تحریمهای تازهای را علیه ایران اعمال کرده اما امروز ابراز امیدوار کرد جنگی بین دو کشور رخ ندهد.
تحلیل گران و صاحبنظران مسائل بینالملل معتقدند که کشورهای آمریکا، عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی از انگیزههای لازم برای تنشآفرینی، ایجاد ناامنی و ناآرامی در منطقه برخوردارند.
درعینحال، دولت عراق بر کاهش تنشها در منطقه خلیجفارس تأکید دارد و نخستوزیر انگلیس هم میگوید اولویت این کشور پیدا کردن راهحل دیپلماتیک برای وضع کنونی در خاورمیانه است.