بهمن مرادنیا عصر چهارشنبه در آئین تجلیل از دست اندرکاران کنگره ۵۴۰۰ شهید کردستان اظهار داشت: برگزاری این کنگره نشانی از نماد کار مشترک در استان بود چرا که همه خارج از خط فکری و جناحی در کنار هم کار کردند.
وی با بیان اینکه این کنگره در مقابل ایثار شهدا بسیار کوچک بود اما در قیاس با کشور بی نظیر بود اضافه کرد: عزم و اراده جمعی که در برگزاری کنگره ۵۴۰۰ شهید کردستان وجود داشت باید برای کار و تلاش و کوشش در استان به صورت جمعی باقی بماند.
مرادنیا یادآور شد: برگزاری این کنگره یک تمرین بود و نشان داد میتوانیم در کارهای دیگر هم این همکاری جمعی را داشته باشیم.
وی افزود: این همکاریها باید برای مردمی باشد که در جنگ ایستادند و حضور آنها بود که به کنگره رونق داد.
استاندار کردستان اضافه کرد: کارهای پراکنده زیادی برای شهدا ا انچام میشود، اما راه اندازی باغ موزه شهدای استان کاری ماندگار خواهد بود که با همت جمعی شدنی است.
کنگره ملی ۵۴۰۰ شهید استان کردستان ۳۰ خرداد سال جاری در محل سالن ۶ هزار نفری ۲۲ گولان سنندج با حضور جمعی از مردم و بسیجیان، مسئولان استانی، کشوری، نیروهای مسلح مستقر در منطقه و سردار حسن سلامی فرمانده سپاه انقلاب اسلامی و میهمانانی از ۲۲ استان کشور برگزار شد.
مقدمات این کنگره از حدود پنج سال پیش آغاز شد و با برگزاری پیش کنگرههای مختلف از جمله ۲۵ اجلاسیه شهدا شهرستانها، شهدا اقشار مختلف از جمله فرهنگی، روحانیان و دانشجویان قدم در مسیر نهایی گذاشت.
رونمایی از سردیس و تندیس شهدا اقشار و شاخص از جمله شهدای دانشجو، کارگر و فرهنگی از دیگر برنامههای حاشیهای این کنگره بودو همزمان با برگزاری کنگره ملی سردیس برادران شهید شبلی در سنندج رونمایی شد.
تألیف ۲۵ کتاب در حوزه جهاد و شهادت و چاپ بیش از ۶۰ جلد کتاب خاطرات و زندگینامه شهیدان پیشمرگه کرد مسلمان، دانشجو، دانش آموز، فرهنگی و سایر اقشار و واگذاری جهیزیههای مختلف به نورعروسان نیازمند و اجرای طرحهای محرومیت زدایی از دیگر برنامههای مقدماتی این کنگره ملی بود.
استان کردستان ۲۲۷ کیلومتر با عراق مرز دارد و در دوران دفاع مقدس به صورت مستقیم درگیر جنگ بود و جدای از آن توطئههای قومی بود که توسط گروههای ضد انقلاب، این استان درگیر یک جنگ داخلی هم شده بود.
۶۱۰۸ / ۳۰۳۴