مسکو-ایرنا- شورای فدرال روسیه به طرح قانونی رای مثبت داد که التزام این کشور را به معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و کوتاه برد به حالت تعلیق در می آورد.

روز چهارشنبه در جلسه رای گیری پارلمان روسیه این تصمیم با موافقت اکثریت نمایندگان روبرو شد و نهایتاً برای اجرایی شدن، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه باید به این مصوبه حائز اجماع در پارلمان مهر تایید بزند.
حدود دو هفته پیش نیز سرگی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه آمریکا را به تلاش برای گمراه کردن افکار عمومی جهان در مساله اجرای پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میانبرد متهم کرد و گفت: آمریکا مدعی شده است که روسیه فرصت دارد به اجرای این پیمان بازگردد این در حالی است که طرف آمریکایی علاقه‌ای به اجرای آن ندارد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه‌ای هم که با نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال داشت به روابط مسکو و واشنگتن اشاره کرد وگفت: روابط روسیه و آمریکا در زمان حاضر بدتر از زمان جنگ سرد است.
ریابکوف در همین حال تصریح کرد که باید روابط دوجانبه روسیه با آمریکا برقرار باشد و از ریسک برخورد مسلحانه دو کشور پرهیز کرد.
خبرگزاری تاس نیز گزارش داده بود که ریابکوف قبل از سفر اواخر خردادماه به پراگ پایتخت جمهوری چک گفت که در دیدار با مقام های آمریکایی همه موضوعات مورد بحث با امریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میانبرد گرفته تا تمدید پیمان استارت -۲ مطرح و مورد بحث قرار خواهد گرفت.
پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و کوتاه برد هشتم ماه دسامبر سال ۱۹۸۷ بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.
براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک‌های هسته‌ای و غیر هسته‌ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک‌های دریایی ممنوع شد.
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته‌ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می‌آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.
براساس این قرارداد، موشک‌های میان برد از یک هزار تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر و کوتاه برد از ۵۰۰ تا یک هزار کیلومتر باید نابود شوند.
آمریکا در ماه فوریه گذشته با متهم کردن روسیه به نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میانبرد اعلام کرد که از این پیمان خارج می‌شود و روسیه نیز اجرای این پیمان را به تعلیق درآورده است.