عبدالرحیم واحدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر فاجعه ضد بشری هفتم تیر و بمباران شیمیایی مردم بی دفاع سردشت همان سال از سوی نهادهای بین المللی مطرح و با عاملان آن برخورد قاطع می شد، جنایت حلبچه هرگز روی نمیداد و این رژیم بدون ترس دیگر مناطق را با بمب های شیمیایی مورد هدف قرار نمی داد.
وی بمباران شیمیایی سردشت را جنایتی بزرگتر از بمباران هستهای هیروشیمای ژاپن توصیف کرد و افزود: در دوران جنگ جهانی دوم سازمانهای حقوق بشر و مردم نهاد به معنای امروزی وجود نداشت بلکه پس از آن رشد پیدا کردند و به همین خاطر یکی از رخدادهای مثبت پس از این حمله بودند.
«واحدی» با بیان اینکه مردم سردشت باید به این باور و اعتقاد برسند که جنایت و درد فاجعه بمباران شیمیایی سردشت به همه تعلق دارد، گفت: این فاجعه ضدبشری چون در محیطی جغرافیایی و روی مردم این شهرستان اتفاق افتاده مختص به خانواده قربانیان نیست و همه مردم شهرستان و حتی استان را در بر میگیرد.
وی افزود: باید برای رفع مشکلات ناشی از بمباران شیمیایی با ارائه راهکارهای لازم برنامه ریزی شده و فرصت های جدیدی پیش روی این شهرستان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه انسان موجودی اجتماعی بوده و برای رفع مشکلات به تعامل و همفکری نیاز دارد، افزود: مردم سردشت با بزرگداشت یاد و خاطره شهدا و حرمت به قربانیان این جنایت، روز هفتم تیر ماه را به گامی اولیه برای توسعه همه جانبه و پایدار شهرستان تبدیل کنند.
واحدی گفت: انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت در نشست با مدیر سازمان جهانی منع گسترش سلاح های شیمیایی در سال ۲۰۰۲ میلادی با ارائه اسناد و مدارک شهر سردشت را به عنوان اولین شهر قربانی سلاحهای شیمیایی جهان مطرح کرد و پس از آن در سطح جهانی به این نام شناخته شد.
وی شرکت مستمر اعضای انجمن در نشست های سازمان بین المللی OPCW، مطرح شدن سردشت به عنوان اولین شهر مسکونی قربانی سلاحهای شیمیایی جهان، محکومیت یک شهروند غربی در دادگاه داخلی غربی و صدور حکم به نفع کشورمان، ارتباط با بیش از ۳۰ انجمن بین المللی عضو این سازمان و ائتلاف با انجمنهای فعال را از فعالیت های انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت عنوان کرد.
انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت با ۵۰۰ عضو فعال در سال ۱۳۸۰ تاسیس شد و طی ۱۵ سال گذشته در اجلاس سالانه این سازمان حضور داشته و ۲ کرسی را به خود اختصاص داده است.
هفتم تیر سال ۱۳۶۶ رژیم بعث عراق با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نامیده شد.
۷۵۶۲/۳۰۲۰/۶۱۸۵/۳۰۷۲